Fonetic Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam, od razu uprzedzam że jestem zielony w tych sprawach, mianowicie chciałbym podkręcić trochę procesor ostanio wymieniałem do niego chłodzenie na moim zdaniem dużo lepsze (na opakowaniu jest napisane że pociągnie core 2 duo, core 2 quad) Więc myślę że go mogę podkręcić troszkę :) Specyfikacja kompa Płyta główna - P5VD2-MX (Socket775) Procesor - Intel Pentium D 2.8 (2CPUs) Chłodzenie procesora - Cooler Master Vortex 752 Bios - Phoenix - AwardBIOS v6.00PG Zasilacz - 350W Karta Graficzna - Nvidia GeForce 8500GT (optymalnie podkręcona) Pamięć ram - 1GB System - Windows XP Service Pack 3 (wszystkie możliwe aktualizacje zainstalowane) Chciałbym się spytać na ile mógłbym sobie pozwolić go spokojnie podkręcić, i oczywiście jak tego dokonać :) Jeżeli czegoś zapomniałem napisać to dajcie znać uzupełnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futurysta Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Najpierw wchodzisz tutaj: Podstawowe Zagadnienia - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne I tam już się dowiesz. A tego posta pewnie za moment Ci zamkną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 PRZENIESIONE Powiedz jeszcze w jakim celu chcesz go krecic... - Dla sportu ok... wal na ile temperatury pozwola - Jezeli dla zwiekszenia "wydajnosci" to mozesz od razu odpuscic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonetic Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 (edytowane) - Jezeli dla zwiekszenia "wydajnosci" to mozesz od razu odpuscic Mógłbyś sprecyzować? Edytowane 23 Lutego 2011 przez Fonetic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Pentiumy 4 i D cierpiały na tzw. puste megahertze czyli wzrost taktowania nie przekładał się na wzrost wydajności. Zysk jest minimalny w porównaniu do wzrastającej temperatury. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 ostanio wymieniałem do niego chłodzenie na moim zdaniem dużo lepsze (na opakowaniu jest napisane że pociągnie core 2 duo, core 2 quad) Więc myślę że go mogę podkręcić troszkę :) Zwykły quad ma tdp 95-105, pentium d 125W. Miałem ten model procesora do 3.9 potrzebował ponad 1.5V, przy tych ustawieniach był gorący o sekcji zasilania nie mówiąc. Zasilacz - 350W Jaki producent i model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonetic Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Szkoda że go nie można podkręcić no cóz :( Dziękuje wszystkim za odpowiedzi temat można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...