Skocz do zawartości
Fonetic

Podkręcanie procesora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od razu uprzedzam że jestem zielony w tych sprawach, mianowicie chciałbym podkręcić trochę procesor ostanio wymieniałem do niego chłodzenie na moim zdaniem dużo lepsze (na opakowaniu jest napisane że pociągnie core 2 duo, core 2 quad) Więc myślę że go mogę podkręcić troszkę :)

Specyfikacja kompa

Płyta główna - P5VD2-MX (Socket775)

Procesor - Intel Pentium D 2.8 (2CPUs)

Chłodzenie procesora - Cooler Master Vortex 752

Bios - Phoenix - AwardBIOS v6.00PG

Zasilacz - 350W

Karta Graficzna - Nvidia GeForce 8500GT (optymalnie podkręcona)

Pamięć ram - 1GB

System - Windows XP Service Pack 3 (wszystkie możliwe aktualizacje zainstalowane)

Chciałbym się spytać na ile mógłbym sobie pozwolić go spokojnie podkręcić, i oczywiście jak tego dokonać :)

Jeżeli czegoś zapomniałem napisać to dajcie znać uzupełnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostanio wymieniałem do niego chłodzenie na moim zdaniem dużo lepsze (na opakowaniu jest napisane że pociągnie core 2 duo, core 2 quad) Więc myślę że go mogę podkręcić troszkę :)

Zwykły quad ma tdp 95-105, pentium d 125W. Miałem ten model procesora do 3.9 potrzebował ponad 1.5V, przy tych ustawieniach był gorący o sekcji zasilania nie mówiąc.

Zasilacz - 350W

Jaki producent i model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi