Skocz do zawartości
Kaeres

ti4200 szybszy od R9500pro

Rekomendowane odpowiedzi

Piekna maszynka. Szkoda, ze tak pozno wymyslili takie cosik bo w czasie namyslania sie co do kupna karty bralbym wlasnie ja, no ale teraz... :/

Wyprzedza R9500pro bez podkrecania jakiegokolwiek. Gdy podkrecimy pamieci do 700mhz !!! (idzie na 720 ale podobno goraco chociaz bez artefaktow) przyspiesza w 3dmarku z 12700 do 14100 !!!

InsideTNC - ti4200 x8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taak jasne :D pomijajac to ze nie obsluguje DX9 i ma duzo starsza technologie niz R300 haha juz nie wpsomnie o FSAA i efektach oraz technologicznej strony obu chipów! Ti4200 wychodzi bardzo cienko! i jest duuuuuuuzo grosze niz R9500Pro to ze wygrywa w 3dmarku nie siwadczy o tym ze jest szybsza! jezeli idac twoim tokiem rozumowania wezmy sobie za przyklad benchmark wykorzystujacy DX9 np. 3dmarka 2003 uuu i co minka zbyzydla?? 3x wieksza wydajnosc ATi! zreszta nawet w grach dostaje mocno w dupe... schowaj sie z ta Nvidia :D peace...!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli jest sie frajerem kupujac karte szybsza i tansza od innej to ja nie wiem o co chodzi 8O

szybsza w tescie ktory ma juz 2 lata w tym co ma nie cale pol roku dostaje 3razy w dupe idac znow twoim tokiem rozumowania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

równie naiwny był mój kumpel-kupił ją sobie w pepikach

sprzedał szybciutko po 2 dniach- ma teraz 9500pro i jak twierdzi nie ma porównania (aa, aizno , dx9 itd)

ps.poza tym jakze sprytnie nie zamieszczono w recenzji 3dsmarka03-tu przewaga 9500pro jest juz 3-4 krotna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

równie naiwny był mój kumpel-kupił ją sobie w pepikach

sprzedał szybciutko po 2 dniach- ma teraz 9500pro i jak twierdzi nie ma porównania (aa, aizno , dx9 itd)

I to by bylo na tyle jesli chozi o "przewage" Ti4200 nad 9500Pro :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taak jasne :D pomijajac to ze nie obsluguje DX9 i ma duzo starsza technologie niz R300 haha juz nie wpsomnie o FSAA i efektach oraz technologicznej strony obu chipów! Ti4200 wychodzi bardzo cienko! i jest duuuuuuuzo grosze niz R9500Pro to ze wygrywa w 3dmarku nie siwadczy o tym ze jest szybsza! jezeli idac twoim tokiem rozumowania wezmy sobie za przyklad benchmark wykorzystujacy DX9 np. 3dmarka 2003 uuu i co minka zbyzydla?? 3x wieksza wydajnosc ATi! zreszta nawet w grach dostaje mocno w <font color="#FF0000">[ciach!]</font>... schowaj sie z ta Nvidia :D peace...!

i co ty na to kaeres dobrze chlpoak gada dac mu nalewki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaeres ci zaraz wytlumaczy ze to jest naprawde okazja

kupowac / nie zastanawiac sie 8O

chociaz mozna dolozyc 100zl i miec radzia 9700

albo zaoszczedzic 100zl i miec 9500pro

ps

kaeres , ja radka 9500pro widze w cenniku za 900zl wiec nie wciskaj kitu ze jest drozszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie taki mialem zamiar stawiajac ten watek.

Po prostu mnie zszokowala wydajnosc ti4200 jaka moze miec przy zastosowaniu PCB od ti4600 i z pamieciami BGA. 720mhz to bardzo ladny wynik zwracajac szczegolna uwage jakiego kopa dostala karta po tym zabiegu.

Z pewnoscia jest to najszybsza ti4200 jak widzialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja popieram jelenia, nie mowe ze ti 4200 jest zle, ale takie pieniadze za przestarzaly produkt? skoro mowimy o wspanialym potencjale oc tego ti to moze wezmy pod uwage r9500 128 mb nie pro, ktory w siriusie niedawno stal 1049 zl i mial gwarancje modyfikowalnosci do r9700. Tak przerobiona i podkrecona r9500 mozna porownywac z podkreconym ti 4200, ktory jest tanszy o rowne 50 zl. Porownywanie karty podkreconej z inna niepodkrecona mija sie z celem, albo mierzymy wydajnosci konstrukcji fabrycznej, albo potencjal overclockerski. To byly moje 3 grosze :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a propos testu

vagina osiaga 14100 na procku 2.5ghz skoro ja na msi 4200 64 ddr 3.3hynix na 310/620 miałem na procu 2.4ghz koło 14500,

przed zakupem 9500pro miałem pół roku 4200, miesiąc 4600 i z pierwszej "własnej" ręki wiem ze pomijajac 3d01 4600 nie było w zadnej aplikacji (benchmarki.gry) wydajniejsze nie mówiąc o 4200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie taki mialem zamiar stawiajac ten watek.

Po prostu mnie zszokowala wydajnosc ti4200 jaka moze miec przy zastosowaniu PCB od ti4600 i z pamieciami BGA. 720mhz to bardzo ladny wynik zwracajac szczegolna uwage jakiego kopa dostala karta po tym zabiegu.

Z pewnoscia jest to najszybsza ti4200 jak widzialem.

masz kaeres czesciowo racje ale

1.nawet vagina-znany wokoło "czarodziej" :twisted: z pamieciami 3.6 wyzej wała nie podskoczy-chocby nie wiem jak chłodzonymi

2.jeszcze lepiej kręciły sie karty SUMA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja w tym nie widze jakos nic dziwnego :roll: kazdej karcie mozna dac opamieci 2ns i wykrecic na maksa

nawet zrobic wypasianego r8500 wykreconego bardzo mocno to tez by wyscignal Ti4200 ;

no ale rzeczywiscie sam GPU TI4 widac ze jest bardzo mocnyi wydajny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu będzie kłutnia :? Grrrr.....

Ja to p...... i bym wybrał Non Pro 9500 128 MB, przerobił na PRO- i miałbym 400 zł w kieszeni :P

PS- jak już porównujesz kręconego 4TI to porównaj teżdo kręconego R 300 np. 350/320 :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piekna maszynka. Szkoda, ze tak pozno wymyslili takie cosik bo w czasie namyslania sie co do kupna karty bralbym wlasnie ja, no ale teraz... :/

Wyprzedza R9500pro bez podkrecania jakiegokolwiek. Gdy podkrecimy pamieci do 700mhz !!! (idzie na 720 ale podobno goraco chociaz bez artefaktow) przyspiesza w 3dmarku z 12700 do 14100 !!!

InsideTNC - ti4200 x8

Bez podkrecania to ja tez mam 12600 na radku, nic szczegolnego i nawet na procu taktowanym duuuzo nizej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sumarycznie wolałbym już jakiegokolwiek FX-a 5600 Ultra ( np. 450 ( nowa wersja) /350-400) niż tego 4TI- cena ta sama, wydajność wyższa, nowocześniejsza konstrukcja. Ale kto głupi wyda na dzisiaj taką kasę, jak ze pół roku będzie trzeba opchnąć za marne grosze, bo do nowej płyty nie wejdzie ( PCI-X ) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Panie Kaeres próbujemy sie dowartościować , mówiąc że ti4200 jest szybszy od Radeona9500pro?Ale jednego Pan nie zauwarzył , ta karta to tak naprawde Ti4400 (275550) , i szybsza to może ona jest , ale tylko w niektórych przestarzałych testach.W nowszych testach karta już niedaje rady prześcignąc 9500pro , a w FSAA i AF Radeon "zmiata" konkurenta.Pozatym karta jest droższa od 9500pro który można dostać za 860zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam podobna karte graficzna i qpilem ja na tamtych wakacjach, fakt pamieci(3.3bga) kreca sie super ale przy 720 juz jest goraco wiec w lato nie warto przesadzac, z mojego punktu widzenia to byl bardzo dobry zakup - ale na tamtych wakacjach, jakbym qpowal teraz , wybralbym 9500pro - chyba kazdy by tak zrobil. Co do albatrona ktorego posiadam jestem bardzo zadowolony.

Nie wiem skad Vegita bierze te wyniki 3dmarkow przy tak mocno taktowanym CPU, u mnie do 15000 zabraklo 7 punktow przy 2266mhz (fsb216), - grafa 310@710 , niestety upałyi zasilacz nie pozwalają mi taktowac proca wyzej .

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...