Skocz do zawartości
siloos

Plyta, procesor, ram pod am3

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam okazje kupic takie czesci:

-plyta glowna ASUS M4A77T

-procesor PHENOM 2 X2

-ram 2GB DDR3 KINGSONE 1333 MHZ

Za caly zestaw 550zl jak zapewnie sprzedajacy procesor mozna spokojnie wyciagnac na 4 rdzenie i 3,69. Problem w tym ze na zadna z tych czesci nie ma juz gwarancji i zastanawiam sie czy jest to oplacalny wydatek ? Narazie nie zamierzam grac w nowe gry wiec karta mogla by byc zintegrowana na plycie a tak to jeszcze jeden dodatkowy wydatek. Za sam procesor sprzedajacy chce 250zl.Ogolnie chcialem wydac +,- 1000zl czyli plyta,procesor,ram zasilacz i obudowa. Dysk mam wiec nie musze kupowac. Prosze o rade czy brac caly zastaw czy szukac osobno plyty (z integrowana grafika), ramu. A kupic tylko procesor.

Zastanawiam sie jeszcze czy zasilacz ze starego kompa by nie pociagnal tego zestawu co wyzej. Zasilacz posiadam MODECOM MC-350 ATX PFC 350W. Do tego karta ze starego kompa asus hd3650, 2 dyski 80 i 500 samsunga. Jest jakas szansa czy musze szukac innego zasilacza ?

Edytowane przez siloos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki Phenom II x2. Jak odblokowany i stabilny jako x4 to za 250zł spokojnie można brać. Ram też może być. Za te dwie części 300zł bym dał. Ten zasilacz też raczej da rade.

Skoro nie grasz to procka możesz na x2 zostawić. Do tego dokupić jakiś lepszy zasilacz i dodatkowe 2GB RAM.

Płyta główna AsRock 880G Extreme3 -340zł

2GB Kingston 1333Mhz CL9 - 70zł

Seasonic 400W SS-400ET 80+ - 130zł

CoolerMaster Elite 330 - 140zł

RAzem: 680zł

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem bo trochę ciężko się czyta ale chyba o coś takiego chodziło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem wiem troszke zakreciłem :)

Cena ustalona na 530zł za:

-płyta główna Asus M4A77T

-procesor Phenom II x2 550 Black Edition

-pamięć ram 2GB 1333MHz

To kupuje od jednego sprzedawcy. Procesor podobno chodzi stabilnie na 4 rdzeniach.

Ta płyta główna ujdzie w tłumie ?

Natomiast z mojego starego komputera zabieram:

-dyski Samsung 500 i 80

-karta graficzna Asus HD3650 256MB

-nagrywarka dvd

-obudowa

Do tego zestawu chce narazie wsadzić zasilacz ze starego komputera czyli Modecom MC-350 2.0 PFC i zastanawiam sie czy to pociągnie. Oczywiscie za jakiś czas do wymiany będzie karta graficzna i zasilacz ale narazie brak funduszy. Co myślisz o tym zestawie ? Tak jak pisałem narazie w gry nie będę grał zależy mi na płynnym działaniu win7.

Edytowane przez siloos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi