siloos Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 (edytowane) witam mam okazje kupic takie czesci: -plyta glowna ASUS M4A77T -procesor PHENOM 2 X2 -ram 2GB DDR3 KINGSONE 1333 MHZ Za caly zestaw 550zl jak zapewnie sprzedajacy procesor mozna spokojnie wyciagnac na 4 rdzenie i 3,69. Problem w tym ze na zadna z tych czesci nie ma juz gwarancji i zastanawiam sie czy jest to oplacalny wydatek ? Narazie nie zamierzam grac w nowe gry wiec karta mogla by byc zintegrowana na plycie a tak to jeszcze jeden dodatkowy wydatek. Za sam procesor sprzedajacy chce 250zl.Ogolnie chcialem wydac +,- 1000zl czyli plyta,procesor,ram zasilacz i obudowa. Dysk mam wiec nie musze kupowac. Prosze o rade czy brac caly zastaw czy szukac osobno plyty (z integrowana grafika), ramu. A kupic tylko procesor. Zastanawiam sie jeszcze czy zasilacz ze starego kompa by nie pociagnal tego zestawu co wyzej. Zasilacz posiadam MODECOM MC-350 ATX PFC 350W. Do tego karta ze starego kompa asus hd3650, 2 dyski 80 i 500 samsunga. Jest jakas szansa czy musze szukac innego zasilacza ? Edytowane 27 Lutego 2011 przez siloos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Jaki Phenom II x2. Jak odblokowany i stabilny jako x4 to za 250zł spokojnie można brać. Ram też może być. Za te dwie części 300zł bym dał. Ten zasilacz też raczej da rade. Skoro nie grasz to procka możesz na x2 zostawić. Do tego dokupić jakiś lepszy zasilacz i dodatkowe 2GB RAM. Płyta główna AsRock 880G Extreme3 -340zł 2GB Kingston 1333Mhz CL9 - 70zł Seasonic 400W SS-400ET 80+ - 130zł CoolerMaster Elite 330 - 140zł RAzem: 680zł Nie wiem czy dobrze zrozumiałem bo trochę ciężko się czyta ale chyba o coś takiego chodziło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siloos Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) wiem wiem troszke zakreciłem :) Cena ustalona na 530zł za: -płyta główna Asus M4A77T -procesor Phenom II x2 550 Black Edition -pamięć ram 2GB 1333MHz To kupuje od jednego sprzedawcy. Procesor podobno chodzi stabilnie na 4 rdzeniach. Ta płyta główna ujdzie w tłumie ? Natomiast z mojego starego komputera zabieram: -dyski Samsung 500 i 80 -karta graficzna Asus HD3650 256MB -nagrywarka dvd -obudowa Do tego zestawu chce narazie wsadzić zasilacz ze starego komputera czyli Modecom MC-350 2.0 PFC i zastanawiam sie czy to pociągnie. Oczywiscie za jakiś czas do wymiany będzie karta graficzna i zasilacz ale narazie brak funduszy. Co myślisz o tym zestawie ? Tak jak pisałem narazie w gry nie będę grał zależy mi na płynnym działaniu win7. Edytowane 28 Lutego 2011 przez siloos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Ta płytka jest bardzo dobra,także nie masz się czego obawiać. Zasilacz póki co wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siloos Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 czyli te 4 rdzenie ten zasilacz pociagnie ? Bo nie ukrywam ze mam jeden dzien na testy wiec chcialbym sprawdzic czy procesor chodzi na 4 rdzeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Spokojnie możesz testować cpu @x4 na tym zasilaczu. Masz oszczędną kartę a więc wystarczy prądu dla procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siloos Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 dziękuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...