michalsg Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 mam pytanie mam płyte główną ga-k8ns rev.2.0 i wersję biosu nvidia-42302e31 award modular bios v6.00pg czy będzie działał dysk sata II bo mam złacze sata I Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amante Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 (edytowane) # Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Amante Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2011 Dowaliłeś linkiem, który nie zawiera odpowiedzi, brawo. Standard SATA jest zarówno kompatybilny wstecz, jak i wprzód, toteż dowolne kombinacje dysku-kontrolera będą działać (ale transfery będą inne). Dodatkowo: Przeważnie dyski z SATA II (3 Gbit/s) mają fabrycznie montowaną zworkę, która, w celu zapewnienia kompatybilności, ogranicza dysk do prędkości wcześniejszego standardowego SATA. Aby zdjąć to ograniczenie, wystarczy wyjąć zworkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...