Jokerssxx Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) Witam Mam problem z Ubuntu 10.04. Objawia się on klatkowaniem filmów (AVI, RMVB...) na pełnym ekranie. Film odtwarzany w oknie "chodzi" normalnie (nie zauważyłem klatkowania). Zainstalowałem już chyba wszystkie możliwe kodeki (http://www.ubucentrum.net/2010/04/medibuntu-instalacja-kodekow-w-ubuntu.html). Sprawdzałem różnymi programami do filmów i cały czas jest tak samo. Ostatnio zainstalowałem XBMC ale tam to już jest całkowita tragedia. Sterowniki i oprogramowanie do karty są zainstalowane (system sam wykrył rodzaj karty i zainstalował sterowniki). Ubuntu pracuje z animacjami i efektami pulpitu (też z widgetami) które chodzą w miarę płynnie. Spalanie okien potrafi niekiedy wykonać w trzech klatkach (obraz na początku, środku i na koniec). Sprzęt to C2,53 GHz /1GB RAM / ATI RADEON HD 2400 256MB (AGP!) / 80 GB HDD Jak na taki "sprzęt" nie powinno być problemów z filmami. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu bo to dyskwalifikuje u mnie Ubuntu. Ps. Dodam że nie znam się na linux -ach. Edytowane 1 Marca 2011 przez Jokerssxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frikGD Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Co zwraca glxgearsNo i zainstaluj smplayer sudo apt-get install smplayer Tam jest Opcje -> Ustawienia -> Wideo -> sterownik wyjściowy. Ustawiaj różne i testuj. Ja mam dobre doświadczenia z gl i xv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...