fenfir Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Mam zamiar zmienić komputer i chciałbym przy okazji zmienić chłodzenie na karcie graficznej na Thermalright Shaman. I tu zaczyna się problem bo chłodzenie jest 4-slotowe a do nowego komputera chcę przełożyć kartę dźwiękową, która jest niestety pod PCI. Proszę o polecenie jakiejś porządnej płyty głównej na, którą by to weszło. Sam znalazłem takie mobo, na które chyba by to weszło(5 slotów między PCI-E x16 a PCI o ile dobrze liczę): 1. MSI P67A-GD55 /intel P67/ [P67A-GD55] - 569zł : Esc.pl 2. MSI P67A-GD65 /intel P67/ [P67A-GD65] - 599zł : Esc.pl 3. Gigabyte GA-P67A-UD4 /intel P67/ [GA-P67A-UD4] - 649zł : Esc.pl Z góry dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futurysta Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Nie powinno być problemu. Spójrz tutaj Taming the Flame: Thermalright Shaman VGA Cooler Review. Page 3 - X-bit labs na zdjęcie u dołu artykułu. Miejsce na kratę dźwiękową jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenfir Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 (edytowane) Z tego co znalazłem to na tamtej płycie głównej są 4 sloty miejsca między PCI-E x16 a slotem gdzie podpięli kartę dźwiękową, więc powinno wejść. Ale mimo wszystko dla pewności chciałbym mobo gdzie będzie 5 slotów między PCI-E x16 a PCI. Która z wymienionych płyt w 1 poście będzie najlepsza? Chyba, że jakaś inna do 600-650 zł? Edytowane 1 Marca 2011 przez fenfir Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Zestaw za ok 4-4,5k zł z nastawieniem na ciszę - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...