wet17 Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Witam wymieniam dyski 2x(st3500418AS 500GB) i ciekawi mnie czy mogę połączyć je w raid0 za pomocom systemu WINDOWS7 który mam na starym dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2011 Możesz. BTW Po co dublujesz temat?? Już jest jeden Raid 0 A Wydajność - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wet17 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 przeglądałem temat ale zastanawiałem się czy da się to łatwym sposobem zrobić z poziomu windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 przeglądałem temat ale zastanawiałem się czy da się to łatwym sposobem zrobić z poziomu windy Nie da się, po założeniu macierzy tracisz bezpowrotnie wszystkie dane na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoltan666 Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2011 Ja to robiłem wczoraj pierwszy raz i w sumie sie udało, choc nie tak jak chciałem. Zrobilem obraz partycji działajacego systemu, potem zrobiłem Raid0 na nowych dyskach i odtworzyłem system z obrazu na nowych dyskach. Niestety system taki nie chciał sie uruchomić. Wywalało Blue Screena. Po wielu nieudanych próbach, w końcu sie poddałem i zainstalowałem system od nowa na dyskach w Raid0. Tu poszło wszystko gładko. Pozostaje jedynie podogrywac od nowa programy i poprzywracac to co było na starym dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 (edytowane) Niestety system taki nie chciał sie uruchomić. Wywalało Blue Screena. Oczywiście że nie dał się uruchomić, przy przejściu z jednego dysku na RAID zmienia się urządzenie rozruchowe i system głupieje. Był tutaj na forum poradnik jak to obejść, ale nie wiem czy działa, nie musiałem z niego korzystać na razie :) EDIT: o, TUTAJ z jedną uwagą, kontroler przestawiasz w tryb RAID a nie AHCI. Edytowane 7 Marca 2011 przez katoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wet17 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 dyski połączone myślałem że jest to trudniejsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...