jagulec Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 (edytowane) witam niedawno zmieniłem stara kartę graficzną (Zotac 8600) na gigabyte Radeon 5670 HD oczywiście sciagnąłem najnowszą wersję sterowników niestety pojawił się problem: podczas grania w gry (czasami nawet podczas przeglądania netu) komp dostaje zawieszenia a na ekranie pojawiają się pionowe czerwone pasy...po paru chwilach wraca windows główne okno a na nim wiadomość VPU Recovery. Oczywiście można dalej grać ale po 5-10 minutach paski pojawiają się znowu i już zostaje tylko reset komputera. Czasami objawy są inne....podczas grania (nie są to jakieś wymagajace gry)FPS spadają z 60 do 5-8 gra zamula przez jakies 10 sekund po czym wraca do 60 fps... i tak potrafi zrobić 3-4 razy po czym znowu pojawiają się paski na ekranie i komputer zawiesza się. nie wiem czy to problem sprzętu czy oprogramowania. poniżej sprzęt: windows XP SP3 płyta główna: ASUS M2A-MX pamięć: 2G PC2-6400 (400 mhz) kingstone procesor: AMD Athlon X2 5000+ karta Graficzna: Gigabyte HD 5670 1 gb Edytowane 3 Marca 2011 przez jagulec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...