Skocz do zawartości
Vadeer

Co sądzicie o CoolerMaster Aero7+??

Rekomendowane odpowiedzi

Czy słyszeliście może o nowym wentylatorku CoolerMaster Aero7+. Rozwiązanie jest mi znajome ale nazwy coolera nie pamietam (w Polsce niedostępny jest). Jak sądzicie warte to tych pieniędzy czy lepiej jakiś inny coolerek na procka. Bo w zasadzie chce mieć ustawionego procka na 166*13 ale wtedy musze podnieść temperaturke i proc na moim Silen CoolerMaster (niby do 2,8+ lol) mi sie grzeje nawet do 55 stopni jak są na zewnątrz takie upały. Jaki coolerek jest najlepszy (chodzi mi o AC bo za WC na razie sie nie biore).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ten z + jest wiekszy, ale za to wolniejszy i czy przez to nie przepompowuje mniej powietrza??

sadze, ze wiekszy radiator moze nadrobic mniejszy przeplyw powietrza/

Aero 7

Wymiary: wentylatora : 70 x 70 x 70 mm / radiatora : 71 x 71 x 38 mm

Napięcie zasilania: 12 VDC

Łożyskowanie: podwójne kulkowe

Prędkość obrotowa: 1900 - 4500 rpm

Wydajność: 10.9 - 26.9 CFM

Mocowanie (klip): potrójna zapinka

Radiator: miedziany , wykonany w technologii "Skived Fin"

Typ złącza: 3 pin

Aero 7+

Wymiary radiatora - dł. x szer. x wys.: 80 x 80 x 51 (mm)

Wymiary wentylatora - dł. x szer. x wys.: 80 x 80 x 70 (mm)

Napięcie: 7-13,8 VDC

Maksymalna liczba obrotów: 1900-3500 R.P.M.

Przepływ powietrza: 10,90-20,00 CFM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aero 7+ Maksymalna liczba obrotów: 1900-3500 R.P.M.

Dokladnie to mam 1713-3668

producenci to chyba nigdy realnych speedow nie podaja.

Pozatym na 3650 to juz wymiekam taki glosny to na 4500 to chyba 2 pokoje obok trzeba siedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy [ciach!], nikt z was nawet tego wiatrak nie widział w akcja a wypowiada jakieś brednie. Ja go kupiłem bez przekonania (Areo 7+, ten trochę większy) za 150zł , bo akurat w sklepie nie mieli Zalmanów i powiem wam że jestem w szoku na moim Titanie miałem temp od 47 do 66 stopni, natomiast na tym jest o wiele lepiej. A więc

Low - po 5 min - 39, godzinna praca w win - 43,godz gry w mafie - 49

Medium - po 5 min - 36, godzinna praca w win - 39,godz gry w mafie - 45

High - po 5 min - 32, godzinna praca w win - 34,godz gry w mafie - 40

Mam A 2000+ XP, na FSB 133, Chodzi normalnie bez podkręcania. Prawdą jest to że ten wiatrak jeżeli jest ustawiony na wysokie obroty to go słychać ale wszystkie ustawienia do 3/4 skali są w miare cichę, jeśli ustawimy go na low albo na Medium to wtedy jest tak jakby go wogólnie tam nie było, np. u mnie w kompie głośniej chodzi CD-Rom, CD-RW czy nawet głupi wiatrak na grafice, Tak wiec wszystkim w czystym sumieniem moge ten wiatrak polecić (Oczywiście jest mowa o tym modelu z +, czyli Aero 7 +, ta wersja bez + jest podobno trochę głośniejsza i mniej wydajna. Pozdrawim Paolo

AMD Athlon 2000+XP, Asus A7V333, 256 DDR, GeForce4 440MX, SB Live!, HDD 120GB Ata100, CD-RW, DVD-ROM,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co wy [ciach!], nikt z was nawet tego wiatrak nie widział w akcja a wypowiada jakieś brednie. Ja go kupiłem bez przekonania (Areo 7+, ten trochę większy) za 150zł , bo akurat w sklepie nie mieli Zalmanów i powiem wam że jestem w szoku na moim Titanie miałem temp od 47 do 66 stopni, natomiast na tym jest o wiele lepiej. A więc 

Low - po 5 min - 39, godzinna praca w win - 43,godz gry w mafie - 49 

Medium - po 5 min - 36, godzinna praca w win - 39,godz gry w mafie - 45 

High - po 5 min - 32, godzinna praca w win - 34,godz gry w mafie - 40 

Mam A 2000+ XP, na FSB 133, Chodzi normalnie bez podkręcania. Prawdą jest to że ten wiatrak jeżeli jest ustawiony na wysokie obroty to go słychać ale wszystkie ustawienia do 3/4 skali są w miare cichę, jeśli ustawimy go na low albo na Medium to wtedy jest tak jakby go wogólnie tam nie było, np. u mnie w kompie głośniej chodzi CD-Rom, CD-RW czy nawet głupi wiatrak na grafice, Tak wiec wszystkim w czystym sumieniem moge ten wiatrak polecić (Oczywiście jest mowa o tym modelu z +, czyli Aero 7 +, ta wersja bez + jest podobno trochę głośniejsza i mniej wydajna. Pozdrawim Paolo

AMD Athlon 2000+XP, Asus A7V333, 256 DDR, GeForce4 440MX, SB Live!, HDD 120GB Ata100, CD-RW, DVD-ROM,

<span style="color:red;">[ciach!]</span>a Mietek juz mnie powoli wpieniasz ile razy bedziesz dawal to samo w roznych topicach.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33077&start=30

I kup sobie okulary jak masz problem, bo z tego co widze to ty na oczy instrukcji obslugi nie widziales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze sie zastanawiem kiedy te testy wentylatorow sa robione. Bo w sumie idzie lato i przydaloby sie potestować Aero przy temperaturze w pokoju ok.30C. No takie wyniki dawalyby do myslenia dopiero. Co by nie bylo to i tak coolerek mi sie podoba i jak kaske zbiore to sobie kupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze sie zastanawiem kiedy te testy wentylatorow sa robione. Bo w sumie idzie lato i przydaloby sie potestować Aero przy temperaturze w pokoju ok.30C

Heh ja mam w pokoju 36-38C troche cieplo ale powiedzmy tak.

Po 3 dniach testow moge powiedziec co i jak.

Srodowisko :D biureczko wszystko na wiezchu.

Dzien 1

1700+, reszta jak w podpisie.

W pokoju okolo 30C test 3 dni temu ( jeszcze niebylo takiej parowy na dworzu).

Idle

LOW 35C

HiGH 33C

w stresie okolo 3-5C wiecej. Zalezy jak z powietrzem bylo.

Dzien 2

1700+, reszta jak w podpisie.

W pokoju okolo 38C test wczoraj (cieplo jak cholera na dworzu okolo 37C).

Idle

LOW 37-39 C w stresie nie testowany.

HiGH 36C w stresie okolo 40C

Niestety coolerek mlocil ciagle to 36-38 stopniowe powietrze, bo byl dzien bezwietrzny i nawet jak chcialem przeciag zrobic to powietrze stalo.

Dzien 3

11,5x180 Vcore 1,6 , reszta jak w podpisie.

W pokoju okolo 35C test dzisiaj (Na dworzu cieplo ale nie tak jak wczoraj WAZNE !!!!!!:] ).

Idle

LOW 41-42 C w stresie nie testowany.

HiGH 36C w stresie okolo 39C (2h w Postala i Rainbow6)

Niestety testy robione na "swierzym powietrzu" gdyż obudowy jak niebylo tak niema i cos niewidze zeby miala byc. Dlatego trzeba sobie dodac te stopnie ktore nabija wam buda. Ale zapiekana jaka teraz jest jest bardzo zblizona do warunkow panujaych w obudowie.

Jak "kiedys" nabede tego <span style="color:red;">[ciach!]</span>ego Chiefteca to bedzie pelna relacja, a teraz to tak napredce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi