maniek86krk Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Witam mam do Was pytanie odnosnie wyboru plyty glownej obecnie mam asusa rampage 3 extreme na pokladzie ale nadazyla mi sie okazja sprzedazy tej plyty i zakup moze czegos innego badz ponownego zakupu asusa chcialbym zebyscie wyrazili swoja opinie na temat tych trzech plyt moja konfiguracja ktora posiadam: PLYTA GLOWNA - ????????????????? PROCESOR - Intel Core i7-950 /3.06GHz PAMIECI - A-Data DDR III 6GB (3x2GB) 1333MHz CL8 OC+ KARTA GRAFICZNA - Gigabyte Radeon HD6970 2GB DDR5 (dokupilem druga do CF) ZASILACZ - Corsair 850W [CMPSU-850TXEU] NAGRYWARKA BLURAY - Plextor PX-LB950SA SATA NAGRYWARKA DVD - NEC AD-7261S SATA LightScribe CHLODZENIE PROCESORA - Noctua NH-D14 DYSK TWARDY - Seagate 1 TB 32MB cache SATA II 7200.12 DYSK TWARDY - Samsung 500GB 16MB cache SATA II F3 MONITOR - SAMSUNG P2770FH 27'' 1920x1080 HDMI 1ms OBUDOWA - COOLERMASTER CM STORM SNIPER PURE BLACK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Wydawanie takich pieniędzy na płytę główną pod s1366 jest IMO błędem, ale ja się nie znam. Byłeś zadowolony z RIIIE? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek86krk Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Powiem tak mialem wczesniej asusa rampage 2 extreme plyta byla bardzo fajna sprzedalem tego kompa i kupilem nowego na plycie gigabyte ud7 tez bardzo fajna plytka. Ostatnio zlozylem sobie nowego kompa na plycie RIIIE i powstal maly zonk bo jak wchodze do everest no pojawia mi sie bluescreen :/ oddalem kompa do serwisu na diagnostyke mecza sie od 3 dni i nie wiedza co jest przyczyna bledow.... blad pojawia sie zawsze jak everest laduje dane z MSR... nie wiem co to jest dokladnie ale tak samo dzieje sie w aida32. Normlanie jak uzytkuje kopa to resetuje sie srednio dwa razy dziennie i wyskakuje ciagle ten sam blad:/ nie wiem czy to wina plyty czy czegos innego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 (edytowane) Masz możliwość spisania kodu błędu? BIOS jest (był) zaktualizowany do najnowszego? Zawsze można oddać płytę na gwarancję i zostanie przysłana ci nowa - ale najpierw najlepiej wyeliminować najbardziej oczywiste przyczyny tych awarii. ed. literówka Edytowane 4 Marca 2011 przez zzizzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek86krk Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 (edytowane) cos takiego sie pokazuje: 0x0000008E (8xc0000005, 0xBA614AD8, 0xA75BA948, 0x00000000) i wskazuje plik KERNELD.WNT sklep w ktorym kupilem plyte mnie troszeczke olal bo powiedzieli mi ze to jest typowy blad niekompatybilnosci sprzetu ktory sam sobie sklompletowalem i teraz ja sie musze z tym meczyc Zapomnialem dodac plyta przyjechala do mnie z najnowszym biosem 1102 Edytowane 4 Marca 2011 przez maniek86krk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 (edytowane) Uderzaj bezpośrednio do producenta - ze sklepem nawet nie ma się co szczypać. ASUS ma bodajże infolinię w języku polskim. Najpierw warto sprawdzić komputer na każdej kości pamięci z osobna i zaktualizować BIOS do najnowszego. Być może system jest uszkodzony - format i reinstalacja może pomóc. edit. ach, a jednak jest najnowszy... Edytowane 4 Marca 2011 przez zzizzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Blad z everestem bo bylo cos bardzo znanego, nie pamietam co sie robilo, ale na pewno nie jest to wina plyty.Sam to kiedys mialem na EVGA, ale jak pisze, nie pamietam co to bylo.Any way Aida64 jest lepsza od everesta i z powodu niego nie warto wymianiac plyty, zwlaszcza na droga Assasin, ktorej mozliwosci sa delikatnie mowiac marne a plyta wyglada jak z ruskiego dopustu. Zostan przy RE3 bo to jedna z lepszych plyt a wywalalanie kasy pod i7 mija sie z celem, lepiej proca 6 jajowego posadzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek86krk Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Ramy byly sprawdzane tak jak piszesz mam 3x2 gb sprawdzilem kazda kosc osobno i dzieje sie caly czas to samo :/ pozyczylem nawet od znajomego ramy kingstony i nie bylo zadnej ronzicy ciagle bsod podczas uruchamiania everesta. Wiem ze asus ma polska infolinie nawet do nich dzzwonilem i uslyszalem ze chetnie wezma moja plyte i poddadza ja testom ktore potrwaja jedyne 90 dni.... nie chce czekac 3 miesiecy na nowa plyte badz co gorsza odelanie tej ktora mam z dopiskiem wszystko w niej dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Jak wyzej, to bug everesta a nie plyty. Do tego jesli chcesz kupic w/w gigabyte'y to musisz bude wymienic bo nie wsadzisz ich do Snipera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Zakup drugiej karty graficznej jest oplacalny ? - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Ile jeszcze tematów założysz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...