Lewwy Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Witam, Mam problem z instalacja Windows 7 64 bit. Mam procesor 64 bitowy co nie powinno stanowic problemu, lecz przy instalacji systemu na CZYSTYM dysku formatowanym przez GParted LiveCD, zatrzymuje sie wlasnie na opcji "Expanding Windows files..." i nic sie nie dzieje, czekalem parenascie razy dosc dlugi czas. RAM jest wporzadku testowany MemTestem wlasnie z instalki W7. Co robic? Prosze pomozcie, mam dosc XPka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 (edytowane) Sprawdź na innym napędzie lub innej płycie w systemem operacyjnym. Edytowane 5 Marca 2011 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewwy Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Po aktualizacji BIOSu do najnowszej wersji masakrycznie instalator 7'mki zwolnił i dalej zatrzymuje się na tym samym procesie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Guys, I did it!! I've managed to install windows 7 64bits on my PC. Here's what I did: there are two options in the BIOS Setup called K8 <-> KN HT Speed and K8 <-> KN HT Width both as Auto . The thing is: I've heard that maybe the problem was related to HyperTransport . So I've put K8 <-> KN HT Speed to 1x and K8 <-> KN HT Width to 8 8 . It worked as a charm. It's installed in roughly 30 minutes and not once the LG DVD-RAM stopped reading. Of course, after the installation completed I've changed both options to Auto again. Without changing them back, Windows 7 would freeze everytime I tried to access my HDDs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Na moim zabytkowym Liteon instalator kilka razy zatrzymywał się na dobre 15 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewwy Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Gdzie znajde opcje HyperTransport w BIOSie plyty glownej GIGABYTE GA-M61PME-S2, wersji biosu F5B. Nie wiem gdzie poustawiac te K8 KN HT Speed i K8 KN HT Width. Pomozcie. :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Nacisnij w biosie ctrl+f1 i poszukaj jeszcze raz. Sprobuj tez usunac z dysku wszystkie partycje i utworzyc nowe przy instalacji z poziomu instalatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Co to jest dość długi czas? U mnie w dwóch miejscach wszystko stało ponad 10min. na kompie HTPC - instalowałem kilka razy i za każdym razem było tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...