Skocz do zawartości
Nekol

Compal fl90, atheros ar5bxb61

Rekomendowane odpowiedzi

WItam!

Posiadam wymienionego wyżej laptopa wraz z Windows XP sp3. Laptop nabyty w 2008 roku na samym początku napotkał problem mianowicie oryginalna karta sieciowa była wadliwa. Została wymieniona na moduł wyjęty z innego konkretnie z jakiejś Toshiby. Wszystko było robione w serwisie w którym rzeczony laptop został kupiony. Wszystko działało pięknie aż pewnego marcowego dnia tego roku zachciało mi się zrobić reinstalke windy. Wszystko przebiega elegancko do czasu instalacji sterowników bezprzewodowej karty sieciowej. Teoretycznie menadżer zadań nie wykrywa żadnego błędu, jednak oprogramowanie wskazuje, że moduł radiowy nie jest podłączony. Co gorsza nie potrafię znaleźć nowszych sterowników do tej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w menadżerze urządzeń widnieje identyfikator :PCI\\ven_189&dev_001&subsys_7106144f&rev_01\4&139d1158&0&ooe4 .

Może nieco nie sprecyzowałem mojego problemu, mianowicie po instalacji startych sterowników które miałem, Windows rozpoznaje urządzenie nawet widnieje ono z zainstalowanymi sterownikami jednak ani w menadżerze połączeń bezprzewodowych widnieje żadna dostępna sieć. A z kolei w aplikacji dołączonej do sterowników pisze ze moduł radiowy jest odłączony. Zastanawiam się czy może karta sieciowa jest źle włożona do złącza mini-PCI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi