Buartek Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Witam wszystkich, proszę o małą poradę odnośnie zakupu sprzętu. Generalnie idea jest taka, że chcę w miarę niskim budżetem wymienić sprzęt na taki który uciągnie najnowsze gry tak do końca roku, wtedy będę miał więcej gotówki i kupię coś na dłużej. Posiadam 23`` monitor lcd więc zależy mi na graniu w rozdzielczości 1920x1080. Aktualnie posiadam: athlon64 x2 5200+, 3 gb ram ddr2, geforce 9600 gt, plyta msi k9n neo, zasilacz corsair 550w Myślałem o wymianie na: GIGABYTE GA-MA770-UD3 rev 2.0 (uzywana 150-180 zł) amd phenom II x2 555 be - i sprobowac na plycie odblokowac dodatkowe rdzenie albo przynajmniej go podkrecic (nowka 300 zl) grafika - myslalem o gtx 260? (uzywana 300-350) zasilacz chyba mogę zostawić ten sam? ram zostawiam bo plyta chodzi na ddr2 Calość po sprzedazy starego sprzetu powinna sie zamknac w jakis 600 zl i właśnie taki budżet mnie interesuje (+ - 100 zł). Ze względu na koszty jestem otwarty na używki. Co o tym uważacie? Różnica będzie odczuwalna? Warto w coś takiego zainwestować? Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Zasilacz bedzie wystarczajacy , i to nawet ze sporym zapasem. Procka bym bral juz 4 rdzeniowego athlona i probowal odblokowac kesz. Grafika jak najbardziej trafnie wybrana , tym bardziej jak zamierzal bys ja krecic , bo idzie to na niej calkiem fajnie. Roznica bedzie na pewno duza i odczuwalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...