radiusbo Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2011 Witam wszystkich, W niedlugim czasie bede zmienial procek. Tylko mam dylemat. Mam na oku Phenom II X2 555 i Athlon II X4 635/640. Wiem, ze odblokowanie 2 rdzeni w Phenomie to teraz duza loteria, ale po udanej operacji procek bylby wydajniejszy niz wspomniany Athlon. Z kolei po nieudanej operacji to Athlon bedzie lepszy niz Phenom. Co radzicie? Ryzykowac czy brac na pewniaka tego Athlona, ktory stoi wydajnosciowo pomiedzy Phenomem X4 955, a Phenomem X2 555. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 (edytowane) Ja za czasów AMD miałem podobny dylemat, kupiłem Athlona, a, że głupi ma szczęście, odblokowało mi się 6MB cache Edytowane 8 Marca 2011 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiusbo Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Mozna w tym Athlonie odblokowac cache L3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 A nie lepiej poszukać w tej cenie, pewniaka na unlock 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...