Maly1920 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Witam wcześniej pisałem tutaj nt. twardego dysku którego udało mi się uratować lecz mam problem z BS'ami mogę tutaj udostępnić moje pliki MiniDump jeśli to pomoże itp. BS pojawia się tylko na chwilę że nic nie przeczytam i reset. Jakieś rady? Sprzęt : procesor: AMD ATHLON64 X2 3600 2.0GHZ płyta główna: ABIT A-N68SV karta graficzna: GEFORCE 7025 256MB pamięć: 2X1GB DDR2 5300 karta muzyczna: REALTEK HD AUDIO obudowa: MIDI-ATX (SREBRNO-CZARNA) zasilacz: ATX 350W dysk: SEAGATE BARACUDA 7200 120GB napęd optyczny: SONY DVD-RW karta sieciowa: realtek 10/100/1000 Jak coś zrobię z mini dumpami dam znać Przepraszam za Doubla ale jestem zdesperowany <_< O to co mam z mini dumpów KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x1000008e 0xc0000005 0xb844519b 0xb3bbea20 0x00000000 USBSTOR.SYS USBSTOR.SYS+519b USB Mass Storage Class Driver Na czerwono disk.sys ntoskrnl.exe USBTOR.SYS PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA 0x10000050 0xbc2a3830 0x00000000 0xbd0aff17 0x00000002 nv4_disp.dll nv4_disp.dll+9df17 NVIDIA Compatible Windows 2000 Display driver, Version 101.17 Na czerwono nv4_disp.dll win32.sys PFN_LIST_CORRUPT 0x0000004e 0x00000099 0x00000000 0x00000000 ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+22f33 Jądro i system NT Info z Blue Screen View Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 1. Jest tylko jeden typ Blue Screen i jest to ekran śmierci. 2. Zadałeś pytanie w złym dziale. 3. Przeczytaj łaskawie przyklejone tematy. 4. Na 99% winny jest zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1920 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Nie widzę działu do zadawania pytań więc napisałem w dziale z mojej płyty gł. (chyba) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 (edytowane) 1. Bluescreen'y, Zwisy, Resety, Itp. - Rozwiązania - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne 2. Podstawowe Zagadnienia - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne 3. Formularz wyszukiwarki - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Problem powiązany z różnymi sterownikami i jądrem systemu wskazuje na problem ze sprzętem. Brak stabilności może powodować zasilacz, który raczej na pewno nadaje się do kosza. Edytowane 7 Marca 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1920 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Żeby już nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj czy RAM może być powodem owych zdarzeń ? Robiłem test MemTestem86 i mam 2652 Co oznacza że pamięć jest do kosza :lol2: Muszę wiedzieć iż nie chciałbym kupować zasilacza od razu bo mam na oku kartę graficzną a mam tylko 200zł :/ 2GB GoodRam'u dostanę za 70zł a to przyzwoite ramki :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Mogą być pamięci, ale... jak walnięty jest zasilacz, to może nie wyrabiać i wtedy objawy mogą być podobne. Na koniec podobne objawy (błędy w Memtest) może dawać walnięta płyta główna. Zanim więc cokolwiek kupisz, to: PRZECZYTAJ PRZYKLEJONY TEMAT. Jest tam opisane, jak sprawdzić zasilacz, pamięci i płytę. Niczego nie kupuj - na początek pożycz od kogoś sprawne podzespoły i podmieniaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Chcąc zmienić karte graficzną (w tym wypadku dołożyć) i tak musisz liczyć sie z wymianą zasilacza. Jakbym miał obstawiać to też typowałbym PSU. Ram, procesor i ogólnie cały system moga byc niestabilne przez ten element. Jak nie chcesz kupowac w ciemno to możesz sprawdzić na pożyczonym od kogoś zasilaczu czy ram dalej sie sypie. Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1920 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Teraz to już sam nie wiem co robić :mur: W tego kompa aż tyle już chyba inwestować nie ma po co :mad: Na pozyczonych częsciach nie mam jak sprawdzić jedynie mógłbym kupic ram i zasilke chiefteca 400w Ale na HDD mam warning Ultra DMA CRC Error Count :mur: ale badów nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 (edytowane) No ja bym sprawdził jednak te pamięci. Postaraj się od kogoś pożyczyć chociaż te pamięci. Ew. sprawdzaj po kolei każda kość w innym gnieździe. Jak dalej będą wywalać BS'y to pozostaje tylko sprawdzanie każdego elementu po kolei. Jak planujesz wymianę grafy to i tak zasilacz bym kupił. Edytowane 7 Marca 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acess Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 (edytowane) Teraz to już sam nie wiem co robić :mur: W tego kompa aż tyle już chyba inwestować nie ma po co :mad: Na pozyczonych częsciach nie mam jak sprawdzić jedynie mógłbym kupic ram i zasilke chiefteca 400w Ale na HDD mam warning Ultra DMA CRC Error Count :mur: ale badów nie mam A kto ci powiedział że jak w tescie nie ma badów to dysk jest OK ;/ ?? skoro wywala Ci błąd, to odpowiedź masz już prostą.. ;];] Edytowane 7 Marca 2011 przez acess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Jak ma błędy CRC to równie dobrze mogą być problemy z tasiemką od dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1920 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Chyba go sprzedam jako uszkodzony w 50% :lol2: Inwestować w niego nie mam sensu bo to mnie wyjdzie drożej niż cena jaką za ten PC dałem :unsure: Temat można zamknąć :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...