Gnomek Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Witam, składam sobie właśnie nowy komputer i mam pytanie. Czy biorąc pod uwagę, że nie będę korzystał z CF/SLI (ani teraz ani w przyszłości) opłaca mi się dopłacać do Extreme4 czy zadowolić się Pro3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Pro3 ci wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 (edytowane) Tylko gdzie ty ją kupisz ? Nigdzie ich nie widziałem. Jedynie w ESC jest Extreme4 i to w starej rewizji. Jest mega problem z dostępnością jakichkolwiek płyt. Może to się zmieni na dniach. Edytowane 8 Marca 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Za tydzień lub dwa kupi bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 (edytowane) No z tym to nie wiadomo jeszcze. ESC twierdzi, że od dystrybutora na razie nie mają informacji o nowych rewizjach Extreme 4. Jedynie Asusy i Gigabyte powinny być na dniacch, ale to też nie jest pewne. Nie zastanawiając się długo złożyłem zamówionko na nowego ASRocka Extreme 4.;) Potem ew. się wymieni. Może jak dobrze pójdzie to na Z68. EDIT: Płyta do mnie właśnie jedzie. Jutro opycham obecny sprzęt. Zainterezowani niech śledzą giełde. Cena będzie okazyjna. Zestaw będzie w takiej konfiguracji jak teraz czy 9x446 (4.03 ghz) Gotowe do odpalenia. ;) Edytowane 8 Marca 2011 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 @Devil Widze ,że nie wytrzymałeś:wink: Ja tam czekam na nowa rev Pro3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Im dalej to pewnie kase bym przebalował i musiałbym czekać do kwietnia, albo wziąć właśnie tańsza PRO3. Smutna prawda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Przynajmniej po wymianie dostaniesz dodatkowy rok gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Jak kupie mobo do 30 czerwca to też dostane dodatkowy rok gwary :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Jesteś tego pewien? ASRock > News > ASRock Statement on Intel 6 Series Express Chipsets Quality Issue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Raczej Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Dobra tam. Mogłem i poczekać, ale jednak nie wytrzymałem. A z kasą mam raczej na styk, więc im później to mogłoby jej ubyć. Tak przynajmniej teoretycznie platformę mam już gotową. Jak nie będzie zgrzytów z założeniem Karakorum i/lub problemów ze sprzętem to jutro składam. Na OC przyjdzie czas w weekend. Do tego czasu zdążę postawić Win7 na C300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Sorry za post pod postem. Ale mam pytanie na temat Freezera 13. Otóz w razie jakby Karakorum nie pasował na ASRocka Extreme 4 to mam możliwość kupienia w Proline na miejscu wspomnianego Freezera 13. Oczywiście wersje zwykła bez dodatkowego wentyla wiejącego na podstawkę. Czy to dobre chłodzenie ? Chodzi mi tu głównie o wydajność. I czy da się ew. wymienić wentyl na Fander Selekta np. ? Wiem, że polecaca się ten w zestawach, ale raz, że musiałbym go ściągać znów z ESC to jeszcze nie jestem w 100% przekonany co do tej firmy. Miałem kiedyś Freezera 64 i ogólnie nie miałem powodów do narzekań. Proszę o szybko odpowiedź. Jeszcze dziś chciałbym ew. wziąć Freezera lub zamówić tamto chodzenie w ESC. Wolałbym bym to pierwsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Zostaw Karaka na Pro 3 pasuje to na Ex4 też powinien wejść. Nawet ktoś z tego forum ma zamontowaną Alpaye a to identyczne mocowanie . BTW najpierw sprawdź a potem kup :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 ASRock > Nowa płyta główna ASRock P67/H67 na chipsecie B3 ze steppingiem Fajnie :D Czyli my z B2 możemy się w ... pocałować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Kupno płyty B3 do wspomnianego terminu wiąże się z dodatkowym rokiem gwarancji. Wymiana wadliwej B2 na B3 również daje dodatkowy rok gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 (edytowane) Wiem, że polecaca się ten w zestawach, Tym bym się nie sugerował. Nie raz się zdarzyło, ze były tam polecane produkty, o których praktycznie nic nie było można znaleźć poza specyfikacja techniczną. Wcześniej zdarzały się sytuację, że była wymieniona praktycznie cała oferta ESC w danej kategorii np. obudowy, monitory 22"... Już nie wspominam o regularnie pojawiających się błędach w opisach. Chłodzenie na procesor Xigmatek Gaia SD1283 jest jednym z najbardziej opłacalnych zestawów powietrznych do chłodzenia procesora. Wyprzedza swoją wydajnością droższe modele innych producentów. Autor zestawów rekomenduje go na tyle, że sam zakupił to chłodzenie do swojego domowego komputera.Bardziej chyba pasuje Autor zestawów rekomenduje to chłodzenie, ponieważ kupił/dostał je do swojego domowego komputera.. Edytowane 9 Marca 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...