labo Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 witam Mam bardzo dziwny problem z klawiatura bezprzewodową logitech wave pro. Mianowicie po awarii win 7 , komp sie uruchamia ponownie i wtedy jak wiadomo jest wybor: uruchom normlanie, uruchom awaryjnie, urucom z obsluga sieci itd. I w tym miejscu nic nie moge zrobić. Klawiatura nie dziala. Co dziwne pod biosem działa, co jeszcze dziwniejszego przy normlanym starcie win 7, i przy trzymaniu F8 pokazuje sie menu i tam moge wybrac jak chce uruchomic windowsa. Nie moge wybrac tylko po awarii. Wszystko w biose wlaczone jest chodzi o usb. Nie mam pojecia o co chodzi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Ja bym stawiał że albo będzie to problem ze sterownikiem od klawiatury (przeinstaluj, lub wepnij do innego portu USB wówczas automatycznie powinien wgrać się na nowo), albo coś nie tak będzie z systemem operacyjnym, przygotuj płytę z Windowsem daj start-> uruchom -> wpisz CMD -> wprowadź komendę sfc /scannow. Wcześniej możesz jeszcze przeskanować dysk czy nie ma jakiś błędów (uruchom->CMD->chkdsk). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 W biosie włącz legacy usb devices na enabled, a jeżeli nie ma, szukaj usb keyboard enabled. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Wszystko jest wlaczone w biosie.Enabled itd. Boje sie ze byc moze moja plyta glowna ma jakies problemy z ta klawiatura. Przypomne że do biosu moge wejsc. Choc zdarzylo mi sie ze weszlem w bios i nie moglem przejsc do innego menu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 (edytowane) A więc mam "Czesciowe " rozwiazanie mojego problemu. Bardzo dziwne , mianowicie jak mowilem czesto po awarii systemu, lub gdy wylacze "na chama" kompa, po uruchomieniu kompa nie moge wybrać jak chce uruchomic windowsa, bo klawiatura nie dziala do momentu uruchomienia kompa, choc do biosu wchodzi. I co odkrylem,. mianowicie moja klawaitrura jak i mysz rowniez logitech , ma taki stand, podstawke w ktorą moge wcisnąc nadajnik. I w momemncie jak klawa nie dziala, to wystarczy ze na sekunde wyjmę i wloze ponownie nadajnik w ta podstawke i od razu klawa dziala. I teraz badz tu madry, klawaiture mam na gwarnacji, ale czy to jest wina klawaitruy czy nie, bo co ja powiem w serwisie skoro po uruchomieniu windowsa nigdy nie mialem zadnych z tym problemow?????????? Moze to wina plyty glownej, cos sobie nie radzi i potrzebuje jakis dodatkowy impuls? KTos cos doradzi?:) Edytowane 31 Marca 2011 przez labo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...