CMDR_PAIN Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Mam mały problem techniczny. W najbliższym czasie (jutro?) kupuję kompa, ale chodzi mi o procka teraz. Byłem w 4 sklepach u mnie w Gliwicach (Śląsk) aby zbadać jakie serie są. I mnie szlak chyba trafił. Ani jednego B0 rev2(DLT3C). Wszystko to DUT3C tylko, że z tygodni 13 i 9 i coś w ich okolicach. Poza tym to UPMX SPMX XPMW. Co to ma znaczyć ?? W sklepie internetowym nie chce kupować, bo normalnie sobie moge wybrać, no i nie chce przepłacać. Normalnie dostane go za 250zl, a na necie z 280-290 zł (głównie o cene mi chodzi). Co wy o tym myślicie? Przeczytałem już sporo artykułów o 1700+ tak, że wiem po co ide do sklepu i wkurza mnie to, że to są na aż 1,6V. Mam mieszane uczuci, kompa chce, a proca to nie wiem czy kupować(choć bez proca to raczej nie pójdzie). Mój kumpel zaś kupił sobie takiego właśnie SPMW z 13 tygodnia i chodzi na 1667 na 1,425V na Soltek kt333 (chyba nie A bo mu nie hula na 166 synchro, asynchro tak - ma najnowszy bios). Tak jak wiecie co to ma być z tym szajsem to powiedzcie co na ten temat myslicie. Z góry dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 w sumie rev1 DUT3C mniej sie grzeją :D : 1700+ DLT3C TBred B0 0,13um - 29.0A na 1.5V 1700+ DUT3C TBred B0 0,13um - 28.0A na 1.6V 28A*1.6V ~ 44W ( zgadza sie! : http://www.benchtest.com/calc.html -> 2600+ B0 DUT3C@ underclocked 1460mhz(1700+) 1.6V = 44W tak więc standart dla 1700+ DLT3C = 29A*1.5V ~ 44W DUT3C @2500mhz 1.85V ze standartowych 44W i 1.6V dla 1466mhz ~ 100W DLT3C @2500mhz 1.85V ze standartowych 44W i 1.5V dla 1466mhz ~ 115W roznica spora! a to niedokladne obliczenia z czasem (jak znajde zapracie:D ) to postaram sie zrobic wszytsko dokladnie to naarzie zbey pokazac idee wydzielania ciepła. Hehhe widze ze nazwa rev.2 sie przydala (moje autorstwo :D ) tu masz updejtowana versje : http://starzaki.eu.org/~ndx/jelen/AXP/ ,jak bedzie nowa grafa to wejdzie wraz z nia ten art... jeszczez z podsumowaniem i opisami paroma. Poszukaj DLT3C a znajdziesz... napewno jest w jakims wiekszym miejscie na jego gieldzie komputerowej pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ja mam lepszy zgryz dzwonilem juz u mnie do kliku sklepow i stwierdzaja ze w ogole koncza sie 1700+ i ze juz chyba nie bedzie :( wiec cieko o wybor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...2&cennikb=grupa < tu masz DLT3C, tylko że cena trochę wysoka, bo inny 1700 idzie kupic za 244zl :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 no niestety juz coraz ciezej bedzie dostac 1700+ dobrej serii amd juz ze 2 miechy temu wycofal sie ze sprzedazy tych procow a zapasy sie koncza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ja ostatnio kupiłem 1800 DLT3C więc może szukaj i wśród 1800 :) A z drugiej strony to nie jest to moim zdaniem aż taka wielka różnica między @ DLT3C a DUT3C miałem kilka takich i kilka takich +/- powiedzmy 100 MHz (z dużym zaokrągleniem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 U mnie A1700XP+ 313 SPMW chodził jako 11x215 (2365 MHz) tylko, że na Epox 8RDA+ :) Skoro tak bardzo zależy Ci na o/c to poza prockiem myśl też nad bardzo dobrą płytą główną (polecam Abit, Epox) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord SZUM Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 eee, to nieprawda ze tego soltka nie mozna zapuscic synchro na 166fsb, bo mozna - KAZDEGO bez wzgledu na rev! gdzies o tym jakis czas temu pisalismy (jak mialem jeszcze soltka), chodzilo o ustawienia skew adjust itp <span style="color:red;">[ciach!]</span>lek w biosie odpowiednio. poszukaj gdzies to jest :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 eee, to nieprawda ze tego soltka nie mozna zapuscic synchro na 166fsb, bo mozna - KAZDEGO bez wzgledu na rev! gdzies o tym jakis czas temu pisalismy (jak mialem jeszcze soltka), chodzilo o ustawienia skew adjust itp <font color="#FF0000">[ciach!]</font> w biosie odpowiednio. poszukaj gdzies to jest :idea:Przypuszczam ;) Moja rada jednak wzięła się stąd, że synchro 166, to nie wiele :twisted: (żart) - a jak sobie radzi ten Soltek z mnożnikami pow. 12.5 ? bo jak sobie nie radzi to max 12.5x166 a tyle to pójdzie każdy A1700XP+ 0,13 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 to zle szukasz na nowym swiecie jest w tej chwili dlt3c :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...