turzol Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Posiadam karte FIC Radeon 9700 non-Pro z pamieciami Hynix 3.6ns. Poczytalem troche nt. flashowania biosow na FAQ i z tego co tam widze do flashowania uzyto programu atiflash, a z tego co sie dowiedzialem do na mojej karcie dziala flashrom... Mam juz sciagniety bios do tej karty nazywa sie MUFUs BIOS i posiada zegary R9700PRO. Pliczek z biosem nazywa sie 97PmufuP.bin Na FAQ-u jest opis jak sflaszowac karte atflashem, ja wymyslilem cos takiego: - Robie dyskietke startowa w WinXP i laduje na nia Flashrom.exe, flashrom.rom i dos4gw.exe. Odpalam i pisze: flashrom -s 0 starybios.bin ---> tutaj nie wiem czy na koncu .rom czy .bin :?: Pierwsza dyskietka jest ratunkowa wiec robie autoexec.bat z wpisem: @echo off cls flashrom -f -p 0 starybios.bin -------> wlasnie tutaj nie wiem czy bedzie ok, w razie czego jak cos sie posypie - Robie 2 dyskietke i na nia wrzucam to samo co na pierwsza i do tego plik z biosem -- czyli w moim przypadku 97PmufuP.bin. Odpalam kompa z dyskietki i pisze: flashrom -f -p 0 97pmufuP.bin Czy po sflashowaniu bede musial reinstalowac drivery do grafy (omegi) :?: Napiszcie prosze czy taka procedura jest ok poniewaz nie chce pozegnac sie z nowa grafa a zalezy mi na tym biosie bo wiem ze daje niezly dopal na mojej karcie, a poza tym karta bedzie wykrywana jako R9700 PRO :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Hmmm nikt nie wie czy tak moge zrobic :?: Prosze niech ktos chociaz napisze czy komendy dosa sa poprawne i czy ktos kiedys uzywal Flashroma :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Jak zgrywałeś bios flashem to jest to rom 8) przynajmniej u mnie :lol: jaqk wgrywam to piszę tak: flashrom -p 0 nowy.rom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Jeszcze mam pytanko: jak zrobic dyskietke startowa w WinXP tak zeby znajdowal sie na niej tylko command.com....chodzi mi o niezbedne minimum do uruchomienia kompa...?? Czy w ogole jest roznica jezeli sflasciach!e z dyskietki zrobionej w WinXP czy W98?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...