eskimosun Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 (edytowane) Witam wszystkich Nie moge sobie poradzic z aktualizacja Ocz Vertex 2 do wersji 1.29 mam 1.27. NA win vista po uruchomieniu aplikacji jako admin wyskakuje mi komunikat ze dysk jest w uzyciu i na tym sie konczy. Jak mam do tego podejsc skoro jest to moj jedyny dysk w laptopie... aplikacja dzial tylko pod win vista i win 7. Edytowane 10 Marca 2011 przez eskimosun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Nie da sie wykonac aktualizacji firmware'u dysku z ktorego uruchomiles system, masz to jasno napisane w instrukcji. Do aktualizacji potrzebujesz: Windows XP / Windows Vista / Windows Vista 64 / Windows 7, wiec nie pisz, ze tylko Vista i 7. Sciagnij sobie z sieci jakas wersje XP dzialajaca z pendrive'a lub cd, uruchom z niej komputer i dopiero aktualizuj. Np. na Hiren's BootCD masz jakas wersje "Mini XP". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eskimosun Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Jest napisane w intrsukcji ze program nie dziala pod win xp "Updating your firmware with the Toolbox is not supported under Windows XP" wiec te minixp i hirens odpadaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Zapewne działa pod DOS, czyli dysk startowy Win98 albo FreeDOS wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eskimosun Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Slaby pomysl i problematyczny mysle troche moze sprobuje zainstalowac z czytnaika DVD viste home basic 32 sp1 na pendrive 8GB o ile wejdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Podlacz dysk do innego komputera o ile masz mozliwosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eskimosun Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Nie mam niestety mozliwosci podlaczenia pod inny komputer do tego musialbym miec adapter jeszcze 2.5" na 3.5" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 (edytowane) Pewnie masz stery Intela RST 10. Odinstaluj je i bedzie ok. Sam mam Vertexa 2 60 giga i update poszlo ok wlasnie po deinstalacji tych sterów. PS firmware 1.29 instaluje sie na tym samym kompie. Edytowane 10 Marca 2011 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eskimosun Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Niestety OCZ nie wspomina o takim sposobie wiec moze to byc ryzykowne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Przeciez ten dysk jest pod SATA, wystarczy podlaczyc i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 Niestety OCZ nie wspomina o takim sposobie wiec moze to byc ryzykowne. Jakim znowu sposobie? Lysyn dobrze pisze, jeśli masz te stery zainstalowane to program nie zadziała co jest wyraźnie napisane na stronie OCZ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Najprościej podłączyć dysk do innego komputera, bo z uruchomionym systemem nie da rady. Gniazdo sata jest standardowe. Btw. Nie ma do vertexa2 wyższego firmwaru? coś mi się 1.33 kojarzy. Wysłano z HTC Desire z użyciem Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...