Gość Harry Lloyd Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 Złożyłem nowego kompa, i nie mam w nim napędu optycznego, i szczerze mówiąc myślałem, że się obejdzie. Udostępniłem sobie napęd DVD z drugiego kompa po sieci, zamontowałem jako dysk, i o ile można instalować gry czy cokolwiek kopiować z płyt, to niestety uruchomić zabezpieczonych gier już się nie da (np. GTA IV z SecuROM). Czy jest jakiś sposób aby taki napęd sieciowy emulować jako normalny DVD-ROM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 Zrobić obraz, przepchać na drugi komputer i zamontować jako wirtualny CD? Darmowym Alcoholem 52% na ten przykład? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 j.w. inaczej się nie da, próbowałem(no ale może za słabo się starałem...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 (edytowane) Zrobić obraz, przepchać na drugi komputer i zamontować jako wirtualny CD? Darmowym Alcoholem 52% na ten przykład? Obraz mozna załadowac na virtuala wprost z sieci bez potrzeby przenoszenia go na docelowy komputer. Edytowane 11 Marca 2011 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 Tyle, że na zabezpieczenia to z reguły mało pomaga i trzeba crackować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Jak sie okazuje pomogło. Do tego Alcohola dołączony jest programik który "cloakuje" wirtualny napęd przez zabezpieczeniami, i gra sie odpala. Czasem trzeba 2-3 razy przecloakować, ale w końcu idzie. Ogólnie wolałbym normalne rozwiązanie, ale i takie jest dobre, a może i nawet lepsze (płytki mogą siedzieć w pudełkach). Potestuje czy z innymi grami też nie ma problemu, choć pudełkowych oryginałów to mam kilka (w sumie tylko wszystkie GTA), reszta na Steamie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 zawsze mozesz sprzedac wersje pudelkowe i kupic ze stima ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Ja akurat lubie pudełkowe, poza tym w przypadku GTA IV to chyba odpada, bo nie wiem jak tam wygląda sprawa patchy. Najnowszy patch do tej gry to porażka, a najlepszy to 1.0.3.0 którego używam (najlepsza wydajność, najmniej glitchy graficznych, najlepsze działanie downscalingu z ENBseries). Lipa jest z Epizodami, które niestety na starcie są takie jak patche 1.0.6 i 1.0.7 do podstawy, więc to równie dobrze mógłbym kupić na Steamie, może to zrobie przy okazji kolejnej promocji. Zresztą w przypadku większości (przynajmniej starszych) gier lubie je właśnie kupować na Steamie, w pudełkowych wersjach kupuje tylko najlepsze produkcje, które chce mieć na półce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...