Voltago Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 (edytowane) Mam kablówke podłączaną ethernetem. Jeśli podłącze ją bezpośrednio do lapka - wszystko działa. Chcę rozdzielić ją bezprzewodowo routerem na 2 kompy routerem ADSL (AirLive WT-2000ARM). Gniazdo ADSL zostawiam puste, pod jednego etherneta podłączam kablówke. Wszystko jest dobrze gdy do sieci bezprzewodowej podpięty jest jeden komputer. W momencie połączenia drugiego wszystko zaczyna się walić. Traci połączenie najpierw z netem potem nie mogę wejść nawet w ustawienia routera. Jakieś pomysły? Edytowane 11 Marca 2011 przez Voltago Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 potrzebujesz router kablowy, nie ADSL chyba ze bedziesz uzywac jednego urzadzenia w sieci jednoczesnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...