lorienn Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 (edytowane) Witam! Jak w temacie mam prośbę o pomoc w wyborze jednego z poniższych zasilaczy. Jako że Corsair 650TX okazał się mieć piszczące cewki (no i szumiał dość mocno w idle) zwróciłem go do Komputronika (wiem, drogo itd) i teraz muszę wybrać coś w zamian. Priorytetem jest cisza w idle! Komputera używam wieczorami/ w nocy, dlatego to bardzo istotne! Oto kandydaci (i tylko ze sklepu Komputronik): - Antec High Current Gamer HCG 620W - Tagan BZ PipeRock Series 600W brak na stanie - be quiet! Straight Power E8-600W - Corsair CMPSU-650HXEU - 650W - XFX Core 650W 135mm 80+ SLI PSU lub nieco słabszy be quiet! Straight Power E8-550W Moim faworytem jest Corsair (modularny, 7 lat gwarancji) tylko po ostatnim mam obawy- czy będzie cicho? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, jeśli tylko ktoś ma dobre/ złe doświadczenia z powyższymi, proszę o informacje.. . pozdrawiam! Edytowane 12 Marca 2011 przez lorienn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 (edytowane) Witam, wiem, że to jest pewnego rodzaju off-topic, ale... zastanowiło mnie czy faktycznie potrzebujesz zasilacza o takiej mocy, skoro piszesz o niewielkim obciążeniu - może warto zainteresować się zasilaczami w pełni pasywnymi (zwanymi również "fanless" lub "0dB") ? poniżej kilka, znalezionych na szybko propozycji (nie orientowałem się co do dostępności): Etasis EFN-300 SilverStone ST30NF NightJar Thermaltake FANLESS 0dB Yesico FL-420 tylko od razu mówię, że ceny tych konstrukcji bywają słabiące ;) Edytowane 12 Marca 2011 przez alco81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorienn Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 Dziękuję za zainteresowanie. Rzeczywiście ze względu na ceny konstrukcje pasywne nie wchodzą w grę, co do mocy zaś- biorę "na zapas" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 (edytowane) Jezeli byl byś wstanie dołożyć , to idealną konstrukcją byłby dla Ciebie seasonic x560 tylko nie wiem czy jest w komputroniku. Jest świetnie zrobiony , idealnie trzyma napiecia no i jest polpasywny , czyli przy malym obciazeniu wentylator sie nie kreci. Ta sama funkcje ma takze Tacens Valeo III lecz jest gorzej zrobiony co nie zmienia faktu ze jest dobry ;) Edytowane 13 Marca 2011 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...