f0ku5 Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 Witam, zwracam sie dzisiaj do Was z prosba o rozwiazanie wielkiego (przynajmniej dla mnie) problemu. Juz tlumacze o co chodzi ;) Mialem sobie jakis czas temu komputer w konfiguracji E8400 i HD4870. Zainstalowalem Borderlandsy i troszeczke pogralem. Wydajnosc byla zaskakujaco niska (jakies 20 fpsow - niezaleznie od ustawien graficznych), jednak myslalem wtedy, ze to wina grafiki, ewentualnie procesora. Potem nadszedl czas na zmiane na Q9650 i HD6850. Problem z Borderlandsami pozostal taki sam, jednak nie obchodzilo mnie to juz tak strasznie, poniewaz gra wyladowala na polce. Ostatnio kupilem Bulletstorma, a problem sie powtorzyl. Dokladnie te same objawy. Kolo 20 fpsow niezaleznie od ustawien graficznych i rozdzielczosci. I znow powtorzyla sie sytuacja z odlozeniem gry na polke, a ja zwalilem cala wine na beznadziejna optymalizacje Bulletstorma. I tak doszlismy do dnia dzisiejszego. Pare dni temu zakupilem GTX'a 560 Ti. Dostalem gift na Steamie z gra Batman: Arkham Asylum. Sytuacja sie powtorzyla po raz trzeci, a ja powoli zaczalem kojarzyc fakty. Wszystkie gry sa na tym samym silniku i chodza tak samo beznadziejnie na moim komputerze. Zaczalem robic najrozniejsze testy i doszedlem do wniosku, ze podczas grania w kazda z tych gier uzycie GPU mojego GeForce'a nie przekracza 15-20%. Wszystkie cztery rdzenie procesora z kolei pracuja na 35%. Co jest nie tak z moim komputerem i jak to naprawic? Dodam, ze wszystkie inne gry dzialaja tak jak powinny - moze z wyjatkiem NFS: Hot Pursuit, w ktora to grac kompetnie nie moge, poniewaz grafika nie przestawia sie z trybu idle do trybu 3D, no wiec podczas uruchomionej gry mam jakies 50 mhz na pamieciach i 60 mhz na rdzeniu. Skutkuje to w porywach 1 fpsem i od momentu uruchomienia gry do wejscia do menu mija 5 minut. Czy ktos ma jakis pomysl, jak to naprawic? Ja juz sie poddalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 Bo , poniewaz Unreal Engine 3.0 to przereklamowany shit ,a tak serio to jezeli instalowales nowy system nowe stery To jest to niemozliwe i sciemniasz cos chyba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f0ku5 Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 dlaczego bym mial cos sciemniac...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 Przez ostatnie 8lat na forum widzialem rozne cuda , szczegolnie nowi jednodniowi userzy robili sobie jaja. To co opisujesz jest wrecz nie mozliwe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f0ku5 Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2011 ja nie robie sobie jaj ;) Jestem "nowym" uzytkownikiem, poniewaz na PCLabie za bardzo nie potrafia mi pomoc. Tutaj oryginalny topic - GF GTX 560 Ti - Ogromne problemy z Unreal Engine 3 - Forum PCLab.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Przeczytalem temat na pclabie i nie widze abys napisal ze robiles reinstal systemu, a miales na kompie juz sterowniki od AMD/ATI i NV. Zrob format i zainstaluj najnowsze sterowniki od NV. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoQs Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 no ale jakie jest logiczne rozwiazanie na temat tego, ze tylko gry na UE3 dzialaja tak tragicznie, a wszystko inne chodzi normalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Sa na swiecie rzeczy ktore sie nawet informatykom nie snily... A juz nie zartujac miales wymiane grafiki ze stajni AMD/ATI na NV. Nawet jesli przeczysciles kompa CCleaner'em to nie masz 100% pewnosci ze wszystko od ATI usunal. Gdzies mogly pozostac ustawienia na gier na UE. Opcjonalnie wejdz w panel sterowania nvidii i w Menage 3D Settings (na polski to powinno byc Zadzadzanie ustawieniami 3D) w zakladce ustawienia programow wyszukaj UnrealEngine (unreal.exe) i ustaw na wysoka wydajnosc. Mozesz jeszcze w pierwszej zakladce ustawic standardowe ustaweinia globalne. Jak to nie pomoze sciagnij jeszcze raz najnowsze sterowniki i podczas instalacji wyberz zaawansowana i przy wyborze skladnikow (jesli dobrze pamietam) zaznacz by zrestartowal wszystkie ustawienia do standardowych. Pozniej pozostaje reinstal systemu. Jesli problem bedzie nadal wystepowal wtedy beda musieli Ci pomoc bardziej doswiadczenie ode mnie w tych sprawach :lol2: Ale te czynnosci napewno wiekszosc Ci poda na wstepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...