Maly1920 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Witam posiadam laptopa Lenovo N200 3000 i mam problem chyba z dyskiem na początku aby uruchomić system musiałem klikać F1 a ostatnio przestał dawać oznaki życia i nie dało się zainstalować WIN XP bo nie wykrywał dysku ale o dziwo WIN 7 zainstalował bez problemu wykrywając dysk lecz Win7 nie chodzi zbyt dobrze na tym lapku. Dodam także iż mam 2 dysk z którego Win Xp nie wykrywa i tutaj rodzi się pytanie co zrobić żeby WIN XP podczas instalacji wykrył dysk. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Przełączyć w biosie dysk w tryb zgodności IDE lub nlitem wzbogacić instalkę xp o sterowniki trybu tekstowego dla kontrolera sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Pierwsze co zrób to ściągnij Hirens Boot CD i programem MHDD przeskanuj dysk, oraz podaj wartości smarta. (przynajmniej Reallocated Sector Count, Reallocated Event count, pending sectors) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly1920 Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Przełączyć w biosie dysk w tryb zgodności IDE lub nlitem wzbogacić instalkę xp o sterowniki trybu tekstowego dla kontrolera sata. Dzięki zmieniłem w biosie i już się instaluje XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...