Faunuk Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 (edytowane) Cześć, mam dwa dyski Seagate 7200.12 (500Gb) spięte w RAID. Jako pierwszy utworzyłem RAID0 o pojemności 100Gb - licząc, że w ten sposób zająłem obszar środka talerza. Ten dysk jest przeznaczony na system operacyjny. Jako drugi RAID stworzyłem RAID1 o pojemności 415Gb z przeznaczeniem na dane. - RAID0 System 100Gb - RAID1 Dane 415Gb Na dysku 'Dane' chciałbym teraz zamontować szyfrowanie PGP. Czy to jest możliwe? Jak z wydajnością takiego rozwiązania? Nie chcę dociążać systemu - chciałbym, aby śmigał tak jak teraz. Edytowane 13 Marca 2011 przez Faunuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2011 Moim zdaniem tworzenie dwóch radiów na dwóch dyskach jest całkowicie bez sensu. Możesz mi wytłumaczyć jaki w tym widzisz sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...