futurysta Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Witam, Mam niejaki problem z lapkiem. Otóż jakiś miesiąc temu zakupiłem Sony Vaio VPC-EB3S1E/BQ. Tydzień temu touchpad przestał działać jak należy. Albo klika sam jak oszalały (do tego zaznacza tekst, kasuje), albo lewy przycisk kompletnie nie reaguje. To sprawia, że korzystanie z touchpada jest niemożliwe wręcz. Lapek został przeskanowany antywirusem - nic nie wykryto. Przeinstalowałem sterowniki ze strony producenta. Początkowo pomogło. Po dwóch resetach wszystko zadziałało, ale na krótko (mniej więcej dzień). Sytuacja znów zaczęła się powtarzać. Pytanie - czy to jest problem sprzętowy, czy coś nie tak jest z konfiguracją? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 (edytowane) Odpal jakiegoś linuxa livecd i zobacz czy wystąpi problem.Wtedy będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie. Edytowane 14 Marca 2011 przez Serekzolty 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
futurysta Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 (edytowane) Na razie, według zaleceń supportu, zostaną przywrócone ustawienia fabryczne. Może wtedy zadziała. EDIT: Ustawienia fabryczne nie zadziałały. Chyba zostanie wysłany do serwisu w takim razie. Edytowane 14 Marca 2011 przez futurysta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Czy laptop stoi na szklanym stole? Czy wariuje w obojętnie jakich warunkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zrób to co pisał Serekzolty. Co do Linuxa to na pewno Ubuntu ma możliwość odpalenia z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...