Highlander Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ok zalozylem nowy topic, zeby podyskutowac o Maze4: Zatem tak to wyglada: A teraz dyskusje czas zaczac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Pytanie w kwestii formalnej: Czy te owalne pierścienie nad wlotem/wylotem są przecięte tak jak ten środkowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Jakos nie widzi mi sie ta konstrukcja, ale wykonanie... miodzio! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 mi sie ona podoba. sadze, ze nie wypuszczali by czegos co jest slabe. czekam na testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 mi sie ona podoba. sadze, ze nie wypuszczali by czegos co jest slabe. czekam na testytesty już są :) nawed tu na forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 mi sie ona podoba. sadze, ze nie wypuszczali by czegos co jest slabe. czekam na testytesty już są :) nawed tu na forum :) Maze4?? pokaz mi gdzie bo nie moglem znalezc. z mazow to znalazlem porownanie orbital vs nukleon vs maze3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 fuck :x muj błąd....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Trudno cokolwiek powiedzieć, dopoki w sieci nie ojawią się rzetelne testy tego bloczku. Wygląda interesukąco... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Dlaczego taki drogi ? Dalo by sie zrobic podobny u znajomego tokarza za flashke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Dlaczego taki drogi ? Dalo by sie zrobic podobny u znajomego tokarza za flashke. to zrob mi taki za flaszke, prosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Blok na pewno bedzie wydajniejszy od maze3, bo bez sensu bylo by wupuszczanie bloku gorszego. A o ile lepszy, zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 No ale konstrukcja nie jest jakos specjalnie ambitna - moze jednak mnie czyms zaskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Blok na pewno bedzie wydajniejszy od maze3, bo bez sensu bylo by wupuszczanie bloku gorszego. A o ile lepszy, zobaczymy... calkowicie sie z toba zgadzam, bo nikt nie wypuszcza czegos nowego co jest gorsze No ale konstrukcja nie jest jakos specjalnie ambitna - moze jednak mnie czyms zaskoczy. moze doszli do wniosku i badania to potwierdzily, ze taka "prosta" konstrukcja jest wydajniejsza, ale to pokaza testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 No ale konstrukcja nie jest jakos specjalnie ambitna - moze jednak mnie czyms zaskoczy. A "konstrukcja" maze'a 3 jest wg ciebie taka ambitna? I co dokladnie chciales przez to powiedziec? Od siebie dodam, ze mam maze 3 (wczesniej innovacool rev.3.0- produkt DD zjadl go na sniadanie) i ciezko o bardziej wydajny blok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Ani specjalnych finow/pinow nad jadrem, anie przeplywu turbulentnego, jakos to dziwne troch jest. Mam nadzieje, ze Polak potrafi zrobic lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zwroc uwage, ze maze 3 te nie mial ww. "cudow" a wydajnosc jest b.wysoka. Nie zawsze ilosc bajerow na cal kwadrat. bloczku swiadczy o jego jakosci (a wrecz nigdy tak nie jest). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Niby tak, ale zobacz na Atotecha! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 No ale konstrukcja nie jest jakos specjalnie ambitna - moze jednak mnie czyms zaskoczy. A "konstrukcja" maze'a 3 jest wg ciebie taka ambitna? I co dokladnie chciales przez to powiedziec? Od siebie dodam, ze mam maze 3 (wczesniej innovacool rev.3.0- produkt DD zjadl go na sniadanie) i ciezko o bardziej wydajny blok. polemizowałbym i tak tez zrobię :D Maze3 jest konstrukcją bardzo przecietną w perspektywie naprawde dobrych bloków - WW (bije maze'a o ~5*C), Atlantis, TC-4, MCW5000, lecz rozptrując go z kolei w perspektywie bloków polskich faktycznie ciężko o lepszy blok :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Nie przesadzaj! Nukleon juz jest w miare (choc mozna by go troche poprawic). Ostatnio Polaros mial tez bardzo fajny projekt. W Polsce nikt specjalnie blokow nie kupuje, wiec i profesjonalnych producentow malo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 WW i Atlantis to faktycznie wydajniejsze konstrukcje ale co do reszty- no coz, tu ja bym polemizowal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalmag Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 WW i Atlantis to faktycznie wydajniejsze konstrukcje ale co do reszty- no coz, tu ja bym polemizowal ;) A gdzie to mozna kupic :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 WW i Atlantis to faktycznie wydajniejsze konstrukcje ale co do reszty- no coz, tu ja bym polemizowal ;) A gdzie to mozna kupic :?: Tam gdzie i min. dangerden'a czyli za granica (i to zachodnia- dla jasnosci :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Blok na pewno bedzie wydajniejszy od maze3, bo bez sensu bylo by wupuszczanie bloku gorszego. A o ile lepszy, zobaczymy...calkowicie sie z toba zgadzam, bo nikt nie wypuszcza czegos nowego co jest gorsze ten tego - Pentuim4 to porazka technologiczna (w porównaniu do P3) a wypuścili... marketing ma swoje prawa... produkty się starzeją moralnie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Tu mozesz miec sporo racji, bo chyba DD od czasu Maze3 nie mial zadnego hita. Mimo to uwazam, ze 4 bedzie ciut lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Z prognozami należ wstrzymać się do czasu jakiegos porzadnego testu zawierajacego istotne inforamacje, takie jak zaleznosc C/W od przeplywu, od temp wody itd, itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 A tak wogule to chyba nie ma tu nikogo kto moglby potwierdzic/zaprzeczyc jego wydajnosc jakimis testami. Proponuje wyguglac cos i wlepic do topicu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...