Bezan Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Witam, Zgodnie z podpisem mam 2 dyski: WD VelociRaptor WD1500HLFS + Samsung F3 1TB. Od pewnego czasu zauważyłem przycinanie się systemu co kilkadziesiąt minut. Przykładowo podczas oglądania filmu (leci z Samsunga) nagle film się albo całkiem zatrzyma albo strasznie skacze i tak około 30-60. Podobna sytuacja jest podczas grania w SC2 (zainstalowany na WD). Też zdaży się, że gra zawiesi się na około 30s i później wraca do normy. W obu przypadkach podczas "przycinek" świeci się dioda od dysku. Normalnie mrugnie sobie tylko co jakiś czas. Gdzie może być problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelec2 Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Sprawdź jakimś programikiem, czy Ci przypadkiem pamięć RAM nie szwankuje... U mnie jest to samo, ale w moim 4-letnim kompie jest tylko jedna kość i jeszcze nie miałem czasu jej wymienić... Skacze, jak jest ciut większe obciążenie i się przycina, z takim charakterystycznym "cyknięciem" - wkurza mnie to, ale wiem już, że pamięć jest uszkodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Jaki program sugerujesz by mieć w miarę pewne wyniki? Jeśli pętle to jak długo powinno się testować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Sugeruję przyklejony temat w odpowiednim do tego dziale - tam dowiesz się wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezan Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 RAM wydaje się być OK. Nawet nie jest podkręcony, więc nie ma zbytnio powodów do sypania błędami.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 GRRRRR........ Bluescreen'y, Zwisy, Resety, Itp. - Rozwiązania - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarlith Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Może to być wina płyty głównej i mostka północnego. Takie coś podejrzewam u siebie. Kiedyś miałem przycinki co 2 sekundy, a potem reset. Teraz jakby się to uspokoiło, ale od czasu do czasu dyski stają i wyskakuje bluescreen. Najgorzej, że mam macierz i juz 2 razy musiałem ratować ją poprzez zgrywanie pierwszych sektorów dysku. Bo zwykłe "rebuilding" to mam częściej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...