Skocz do zawartości
Hasiu

Czy jest sens robić upgrate złomu (celek 400)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Komp teraz wygląda tak:

Celek 400, MB ECS P6VAP-A+ (takie cóś z Via Apollo 133A), Grafa Savage4 32M

Czy jest sens pakować tam np. celka 1GHz (tylko Coppermine) i lepszą grafę (tylko jaką?) np. GF3 Ti-200??

Komp ma być do normalnego używania bez super gierek bo i tak nie mam czasu...

THX za opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Komp teraz wygląda tak:

Czy jest sens pakować tam np. celka 1GHz (tylko Coppermine) i lepszą grafę (tylko jaką?) np. GF3 Ti-200??

THX za opinie

jesli word ci nieprzycina i poczta/www dobrze dziala to niewidze sensu ladowania $$ w puszke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie planujesz zmiany kompa na nowszego, to Celerona 1Ghz pakuj do staruszka bez zastanowienia. Taki procek nie powinien wiele kosztować, a napewno komp będzie pracował zupełnie innaczej.

Ze zmianą grafiki to zgadzam się z pozostałymi - jeżeli lubisz sobe pograć to kup tego GF.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien czy ten chipset obsługuje 100FSB, ale wtedy może warto przesiąść się na celka 800 (ze 100FSB). Cokolowiek by nie mówić divixy będą chodzić wtedy znacznie lepiej :)

Nawet jak nie ma czasu na gry, to na dobry film zawsze się coś znajdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

THX

Płyta obsłuży wszystkie Intelowskie proce na FC-PGA z jądrem Coppermine więc pytanie jaki proc? Celek 1GHz czy np. niższy ale lepiej się kręcący (magistrala na zworkach do 133)

I jaką grafe? Nie mówię że wcale nie gram ale miałem na mysli że nie mam potrzeby zagrać np. w Doom'a III. Jak mam czas to siadam do Medieval'a Shoguna'a jakies inne RTS, Ghost Recon, itp Czy dawać do tego nowego celka GF3 czy GF2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....Płyta obsłuży wszystkie Intelowskie proce na FC-PGA z jądrem Coppermine więc pytanie jaki proc? ...

I jaką grafe? ... Czy dawać do tego nowego celka GF3 czy GF2?

co do procka to szukaj Celerona 800 ze steppingu cD0 - ba nasznajwieksze prawdopodobienstwo ze ruszy na 133MHz bez zadnych kosmicznych coolerow i na nominalnym napieciu 1.75V

co do grafiki to ja bym kupil GF2Ti (chyba ze tarfisz okazje z GF3Ti200) albo moze jakiegos uzywanego Radeona 7500 dobrej firmy :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Komp teraz wygląda tak:

THX za opinie

Wsadzaj Celine 1GHz i dorzuc ramu. Grafa jesli nie grasz to kup jakiegos GF2MX 400, po co Ci lepsza, a starsze gierki bede smigaly :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmiana procka ok, ale grafe to lepiej wez sobie gf2mx400 (tani a wydajnosc zadowalajaca)

tos mu poradzil zmiane grafy,nie ma co

w co niby bedzie gral na gf2mx ,na czym nie zagra na S4?

starsze tytuly chodza na obu ,a na nowszych gf2mx sie opluje

zreszta pisze ze gry go malo obchodza,a teraz w UT moze sobie bardzo dobrze pograc

jak juz zmieniac grafe to na porzadniejsza:gf3ti jest w miare do 1000MHz,albo ewentualnie tania gf2ti/gf4mx440 ,na tym przynajmniej cos sensownie pojdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...