murlander Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Witam. Chciałem zamontować cooler boxowy z Athlona II 440 na Athlona 3000+ 939. Problem w tym że miejsce styku z procesorem jest sporo mniejsze od samego procesora (dalej są żeberka radiatora). Czy takie rozwiązanie da radę "skutecznie" schłodzić ten procesor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Witaj Też miałem ten sam problem jak do swojego X2 montowałem Freezer 7 Pro. Podstawka była mniejsza niż sam procesor. Ale to niczemu nie przeszkadza, bo i tak w rzeczywistości rdzeń jest mniejszy tylko ukryty jest pod "czopem". 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Zrobiłem tak samo i działa bez problemu. Box z athlona II chłodzi venice @ 2,5Ghz. A frezer 64 z s.939 poszedł na Phenoma II x4 na am3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...