prown Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Mam w nokii e51 karte micro sdhc 4gb (kingston, rzekomo made in japan), wszystko ladnie pieknie smiga, wtykam kabelek usb karta jest widoczna i w komputerze i w telefonie jako pamiec masowa, mozna zgrywac pliki, formatowac (fat32 ntfs) i generalnie robic wszystko. Problem pojawia sie w chwili kiedy wyjmuje owa karte z telefonu i chce jej uzyc jako pendrive'a (mam adapter, uprzedzajac pytania adapter jest sprawny) badz tez jako zwykla karte pamieci w innym telefonie. Otoz po wlozeniu karty w adapter usb i podlaczeniu do komputera jest widoczna ale ma 0 bajtow, nie da sie jej odpalic a przy probie formatowania jej w ten sposob pojawia sie komunikat 'brak dysku w stacji dysków X'. Probowalem to naprawic programami typu EASEUS, HP USB Disk Storage Format Tool, gparted live czy formatować ją z poziomu symbiana w nokii. W programach karta po podlaczeniu przez adapter jest niewidoczna, jesli podlacze ja przez nokie to owszem moge ja formatowac i przegladac jej zawartosc, ale po wlozeniu jej spowrotem w adapter/inne urzadzenie karta w dalszym ciagu ma 0 bajtow i nic z nia nie mozna zrobic. Podsumowujac karta ozenila sie z moja nokia i dziala tylko z nia, ma ktos pomysl jak doprowadzic do rozwodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 o lul a myślałem że takie bzdety to tylko z wingrozą 7 mobile... pomysłu nie mam, sry...sam kiedyś próbowałem reanimacji róznych flaszek ale jak już system nie może rozpoznać poprawnie, nawet wielkości to już nic nie mogę zrobić. Ale ja lama jestem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Chyba lipa. Mialem podobny temat, karta dzialala tylko z jednym telefonem. Ani w laptopie ani w inne komorce - nijak nie idzie jej odczytac ani naprawic zadnym programem. Jedyna dostepna opcja to format... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...