Skocz do zawartości
promen

trzaski,piski

Rekomendowane odpowiedzi

hej mam mobo

880GMH/USB3 R2.0

komp kupiony kilka dni temu, od dzis jak np podepne pendrive to w sluchawkach slysze trzaski,piski przez chwile i dzwiek jest troszke inny ( na dzwieku gg czuc roznice, jest bardziej stlumiony)

przeinstalowanie sterow nic nie dalo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dziś, czyli problem nie występował wcześniej? Prześledź, co robiłeś wcześniej. Usuń stare sterowniki (CCleaner) i zainstaluj nowe.

A jeśli podłączasz słuchawki przez przedni panel na obudowie, to pozostaje albo skorzystanie z tylnych złącz, albo (w przypadku Anteców) odłączenie kabla od uziemienia przedniego panelu (oczywiście, o ile takowy jest).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm przy starcie pc nadusilem X do tego UCC ale komp sie nie uruchomil to nacisnalem D zeby ucc wylaczyc i juz wszystko git dziala tylko te trzaski jak wykrywa np pena.

na tylym jest tak samo hmm

jeszcze wczesniej instalowalem all in one do tej mobo 2x bo nie pojawia sie w dodaj lub usun hmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to wygląda na problem sprzętowy. Zresztą ja zawsze byłem negatywnie nastawiony do zintegrowanych dźwiękówek i sorry, że nie pomogłem, ale lepiej kupić choćby za 50zł Audigy SE, zmodowac go na X-Fi bo integry to szajs, który przenosi szumy i zakłócenia z mobo. Chyba, ze nie słuchasz muzy, nie grasz, ani nie oglądasz filmów no to spoko, nie namawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wada fabryczna, wada konkretnego egzemplarza albo problem sterowników.

Pobierz najnowsze stery, zaktualizuj bios.

Jak nie pomoże, to poszukaj w Sieci o tej płycie - czy inni użytkownicy mają to samo.

Jeśli tak, to nic nie zrobisz. Jeśli u innych jest ok, to możesz wysłać płytę na reklamację.

Wcześniej można by sprawdzić na innym:

- systemie

- słuchawkach

- pendrive

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresztą ja zawsze byłem negatywnie nastawiony do zintegrowanych dźwiękówek i sorry, że nie pomogłem, ale lepiej kupić choćby za 50zł Audigy SE, zmodowac go na X-Fi bo integry to szajs

Moja 'szajsowa' integra ma lepszy dźwięk w grach niż ten Audigy se.

bo integry to szajs, który przenosi szumy i zakłócenia z mobo.

nie wszystkie. integra ze starego asrocka 939 szumiała a z asusa m4 nie

U siostry na tej płycie nic takiego się nie dzieje.

Edytowane przez KiMR
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja 'szajsowa' integra ma lepszy dźwięk w grach niż ten Audigy se.

Mðwiłem o przerðbce na X-Fi jakbyś nie doczytał, bo SE na defaultowych sterach to sie zgodzę, że gra przecietnie, ale po modzie ŻADNA integra już mu nie dorówna.

PS. Jaki masz kodek dźwięku w swojej płycie, że tak cudownie gra? ja w sumie się zatrzymałem na Realteku ALC888 w integrach - tylko z ciekawości sprawdziłem jak gra i się przeżegnałem. W nowszych płytach może i jest lepiej (w mojej nawet nie sprawdziłem, ale zamierzam) ale nie ma jak to zewnętrzna dźwiękòwka średniej klasy.

Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi