ChomiK Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Lookalem juz wszedzie i nie znalazlem wiec zadaje pytanie: Odpalam kompa - ustawiam sekwencje startowa FIRSt BOOT DEVICE - CDROM. Efekt - zaden - od razu przechodzi do startu z dysku. Zaznaczam ze wczesniej bylo OK - stalo sie tak od czasu gdy podkrecilem proca no i komp odmoowil posluszenstwa. Reset zwora, WInXP nie chce sie juz ladowac - ciagle restarty. Trzeba reinstalowac no i problem - nie mam flopa a boot z CD niemozliwy... tak sie zastanawiam czy moze CDek padl czy moze bios sie skaszanil czy co ??? pliz HELP!!! - dzienx i pozdro... mooj konfig:8rda+,Xp1700+,R9500Pro,350W zasilacz noName... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 stary celeron na bx startował mi z płyty a inna płytka na lx już nie chciałą. mój abit też nie chce startować z płyty. tak już bywa widicznie, a biosa mam najnowszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 u mnie startuja wszystkie trzy plyty od momentu wgrania najnowszego biosu A9 do Abita to nie sprawdzalem,ale sprawdze sproboj na poczatek inna plytke startowa wsadzic (najlepiej orginala win98 ,albo Linuxa) odlacz dysk twardy na czas proby idz do kolesia u ktorego wszystko chodzi git ze swoim cdromem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 odlaczenie dysku nic nie daje - ustawiana sekwencja startowa jest po prostu pomijana... nie bardzo mam jak sprawdzic naped CD - tak BTW to RW Liteona 48-24-48... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Podczas startu przytrzymaj wciśnięty klawisz [ESC] pojawi się boot menu :) - powinien tam być CDROM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Czy oby CD jest napewno startowy? Jak partacz przegral - nie bedzie mial boota. Wina plyty/biosu raczej odpada. Predzej CD-ROM. Jak masz CD-ka i Nagryware to poprobuj z obu. Nigdy nie mialem z tym problemow, na wielu komputerach. Chyba ze muzeum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 mój abit też nie chce startować z płyty. tak już bywa widicznie, a biosa mam najnowszego. To chyba nie mozliwe aby w sekwencjach startowych nie bylo CD-ROMu. Jak wybierasz menu startowe (o ile jest - klawisz F10, F11, F12 lub jakis inny) to tez nie ma opcji CD-ROM??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodex Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 A może F1 F2 F3 F4 F5 F6 F7 F8 id. ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ...Reset zwora...A w Standart Bios Features pokazuje Ci się CD. Jeżeli nie to ustaw ręcznie CD na odpowiednim kanale IDE. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...