Skocz do zawartości
Skik

Tani, maly, cichy do biura

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chce kupic dla matki komputer typowy do jej uzytkowania to jest internet, word, gierki logiczne tpu Zuma.

Musi byc:

- cichy, najlepiej pasywny

- energooszczedny

- maly

Cos w okolicach 2Ghz, 1GB ram, Dvd-R, Grafika obslugujaca dx9, ktora sobie poradzi z rozdzielczoscia 1680x1050

Myslalem o czyms tego typu:

DELL GX520 P4 2,8HT/1/80/DVD-RW XPh COA GWAR.6 M-C (1501844142) - Aukcje internetowe Allegro

mini DELL GX745 CEL 420@1,6 1024 80 COMBO WIN XPP (1510746381) - Aukcje internetowe Allegro

KOMPUTER DELL DESKTOP GX280 P4 2.8 1 40 CD WIN XPP (1501907914) - Aukcje internetowe Allegro

O ile do netu czy worda wystarczy to czy poradzi sobie z gierkami tego typu: 1, 2, 3. Te zintegrowane karty to dla mnie zagadka

Dzieki za wszystkie rady

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtanszy z tych zestawow 900+, te delle ok 300. Roznica spora. Mam 2 PC, ktore do w/w wymagan wystarczaja, ale chce cos malego i cichego.

Nie zalezy mi na tym, aby chodzil szybciej, bo to nie potrzebne, jedynie nie wiem jak te grafiki sobie poradza. Fakt, ze te gierki sa malo wymagajace, ale wciaz to komputery przeznaczone do biura.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze brak odpowiedzi wiec moze zapytam inaczej :)

Czy te delle sa ciche? Wolalbym mimo wszystko cos malego

Czy moze lepiej z mojego pc wywalic grafike i zmienic chlodzenie procka na pasywne i cichy zasilacz? Jaki bylby odpowiedni celeron 2.8, 1GB ram, zintegrowany GF 6600, DVD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi