Furtek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Chciałbym dokupić antenę lub ulepszyć tą co posiadam. Posiadam TL-WN551G Produkt Macie pomysły jak domowym sposobem polepszyć zasięg tego ustrojstwa? Jeśli nie to czy ta antenka będzie pasowała do mojej karty ? ale musi pasować nooo :) Mój odnośnik Wydaje się spora, może pomoże czy po prostu to Chińskie i nic nie da co ? Pytania: Im więcej dBi to lepiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Tak wez taka z 100 DBI ( pamietaj by ja montowac trzymając ja w rekawicach azbestowych ) -- tak w żartach... Realnie : to co pokazałeś mozesz sobie uzyć jako palika to wiazania kwiatów... Naga prawda o 12 Dbi z lolegro.. Ten mit ze im dłuzsza antena tym lepiej dalej działa.....realnie to 141/f= długosc 1/2 promiennika wyrazona w cm. Są anteny kolinearne z prawdziwego zdarzenia ale cena tez jest prawdziwa. Nie mowie ze nie moza w warunkach domowych wykonać anteny ( sam robiłem tyle ze na 144mhz na 2.4 GHz robie tubowe z puszki po kawie -- zreszta jest gdzies tu temat o tym jak to robiłem ) pucha po kawie mcafe ( najlepsza ) Jak masz troche zapału to spróbuj tego : How to Build a WIFI Antenna | eHow.com Działa bo testowałem ( tyle ze na antene dawałem karton po mleku idelana tuba z tego sie robi ) Zreszta własnie pisze z anteny zrobionej z kartonu po piciu :) zysk sygnału z -75 dB wzrósł do -45 dB... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Chyba moc sygnału, bo jak masz zysk -45 dB to podziel się recepta na ten tłumik ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Chciałbym dokupić antenę lub ulepszyć tą co posiadam. Posiadam TL-WN551G Produkt Macie pomysły jak domowym sposobem polepszyć zasięg tego ustrojstwa? Jeśli nie to czy ta antenka będzie pasowała do mojej karty ? ale musi pasować nooo :) Mój odnośnik Wydaje się spora, może pomoże czy po prostu to Chińskie i nic nie da co ? Pytania: Im więcej dBi to lepiej ? Potrzebujesz faktycznie dookólnej czy kierunkowej żeby odbierać sygnał ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Tak wez taka z 100 DBI ( pamietaj by ja montowac trzymając ja w rekawicach azbestowych ) -- tak w żartach... Realnie : to co pokazałeś mozesz sobie uzyć jako palika to wiazania kwiatów... Naga prawda o 12 Dbi z lolegro.. Ten mit ze im dłuzsza antena tym lepiej dalej działa.....realnie to 141/f= długosc 1/2 promiennika wyrazona w cm. Są anteny kolinearne z prawdziwego zdarzenia ale cena tez jest prawdziwa. Nie mowie ze nie moza w warunkach domowych wykonać anteny ( sam robiłem tyle ze na 144mhz na 2.4 GHz robie tubowe z puszki po kawie -- zreszta jest gdzies tu temat o tym jak to robiłem ) pucha po kawie mcafe ( najlepsza ) Jak masz troche zapału to spróbuj tego : How to Build a WIFI Antenna | eHow.com Działa bo testowałem ( tyle ze na antene dawałem karton po mleku idelana tuba z tego sie robi ) Zreszta własnie pisze z anteny zrobionej z kartonu po piciu :) zysk sygnału z -75 dB wzrósł do -45 dB... Właściwie to czytałem o tym nieco, mówisz ze to działa tak ? można spróbować, w sumie nic nie kosztuje hehe, możesz zapodać fotkę jak to Twoje dzieło wygląda ? Potrzebujesz faktycznie dookólnej czy kierunkowej żeby odbierać sygnał ? Wystarczy mi kierunkowa, PC zawsze zwrócony w stronę routera jest. PS. jeszcze takie coś wypatrzyłem : Mój odnośnik Dzięki za odpowiedzi :) plusik poleciały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 TANIO: EDIMAX (EA-ID6D) ANTENA PANELOWA 6dBi 2.4GHz 1m wtyk RSMA - Zestawy komputerowe - porównaj ceny tego produktu w sklepach internetowych za pomocą Radar.pl polecam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 TANIO: EDIMAX (EA-ID6D) ANTENA PANELOWA 6dBi 2.4GHz 1m wtyk RSMA - Zestawy komputerowe - porównaj ceny tego produktu w sklepach internetowych za pomocą Radar.pl polecam ;] Ile lat temu ją kupiłeś ;) To powinno wystarczyć -> TP-Link TL-ANT2405C Ewentualnie, zawsze można (jeśli jest taka opcja) wymienić patyczka w routerze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 a to juz dosc dawno , nie wiedzialem ze moda sie zmienia ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) Hehe moda nie, ale dostępność tak :P Edytowane 4 Kwietnia 2011 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...