dżordżi Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Nie no masz racje, a nawet jeśli je mieli na nosie, to pewno przez 5 min żeby się przejrzeć w lustrze :) bo wydaje mi się że żeby je sprawdzić to trzeba trochę w nich dłużej pobyć niż 5 min czy 2 godziny, chociaż mogę się mylić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothrek Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Nie uwierzysz. Byłem dziś w jednym Vobisie i gość przed kompem(sprzedawca) siedział właśnie w tych okularach. No i go podpytałem jak mu się podobają itd. I jak długo korzysta. Powiedział że jak tylko zaczęli sprzedawać w Polsce te okulary to sobie kupił, bo znajomy za granicą(w USA) zachwalał je sobie. No to ten gość też spróbował, i mówi że efekt jest dość spory, szczególnie przy takiej pracy jak on ma czyli 8 godz przed monitorem prawie że non stop. Po tej recenzji pozostaje uciułać kase i zakupić te okulary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżordżi Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Jak bym pracował w sklepie z takimi zabawkami to też bym w nich chodził :)pewno założył kilka razy żeby przetestować i okazało się że są dobre i zakupił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothrek Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 No i uciułałem. Czekam teraz tylko na okulary korekcyjne, mają być na koniec tego roku. Niestety mam wadę wzroku i zwykłe za bardzo mi nie pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 haha no to faktycznie, az wykrakalem, ze nigdy nie spotkasz sprzedawcy w takich okularach. gotherek czekamy na jakies recenzje z pierwszej reki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothrek Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2011 To sobie jeszcze trochę zaczekasz. Zawsze możesz sam zakupić od nich okulary ;) Bo ja czekam na korekcyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżordżi Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2011 No właśnie a kiedy one dokładnie się pojawią? ja też właśnie na nie czekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothrek Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2011 Listopad. Tak pi razy drzwi ;) Nie widziałem informacji z konkretną datą, ale stawiam że gdzieś koło 20 listopada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość devil_inside_1990 Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2011 A to nie chodzi Ci czasem o takie okulary? Jest kilka modeli - do wyboru, do koloru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżordżi Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Nie to są okulary ochronne do grania, oglądania itd, korekcyjne to takie które znoszą lub zmniejszają skutki wrodzonej lub nabytej wady wzroku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothrek Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Jak kolega wyżej. Korekcyjne nie dość że będą miały te funkcje co okularki zwykłe to jeszcze te funkcje co cała seria okularów Gunnar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 hm, a jakie funkcje maja okulary? :D rozumiem, korekta widzenia, a w przypadku gunnarow poprawa komfortu pracy przy PC, ale jakie funkcje pozatym? :P (tak, czepiam sie ironicznie :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżordżi Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Tak dokładnie ochrona oczu a co za tym idzie poprawa komfortu pracy przy komputerze. Najlepiej poczytać sobie co tak naprawdę te okularki oferują http://www.gunnars.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 widze, ze nie skapowales ironii oj co z tym narodem :D nie wiem zreszta po co wklejasz adres, ktory wszyscy zainteresowani tematem juz znaja i-AMP tralala... ogarnij troche :) kolega napisal po prostu jakby tych funkcji bylo multum, a przeciez okulary to okulary :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothrek Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 Wiesz napisałem to co mają ;) Funkcje serii Gunnar możesz sobie sprawdzić w linku kolegi :P No i były kilkukrotnie wymieniane w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 a jak jest z antyrefleksami? mogą one zastąpic takie gunnary? spotkalem sie z taka opinia od mojej dziewczyny "na co ci takie drogie, kup se antyrefleksy", ale nie jestem pewien :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 antyreflexy sa od czego innego :D to kup od razu polaryzacyjne do PC :D albo targowki za 8zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżordżi Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Dziewczynom nie można ufać he :) ja bym zainwestował, bo kupisz jedne ale porządne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothrek Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2011 Anty-refleks to anty-refleks. Tutaj masz inne filtry i troszkę inną konstrukcję z tego co widziałem na jednym z zagranicznych portali jak próbowali rozkminić jak to działa. Był nawet rysunek gdzieś jak światło jest rozszczepiane przez soczewkę czy coś takiego. Więc, dziewczyna ważna sprawa ale tutaj się jej opinią(poza wyglądem) nie sugeruj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 no wlasnie poczytalem na ten temat, ze antyrefleksy sa wskazane tylko dla osob ktore nosza zwykle korekcyjne i nie moga wytrzymac refleksow swietlnych powstajacych na okularach, wiec to mnie w ogole nie interesuje ;p z tego co tam widze dalej, to w gunnarach i tak jest powloka antyrefleksyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothrek Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Plus 6 jakichś innych. Więc w jakiś automagiczny sposób filtrują wszystko co szkodliwe i oczy Ci się mniej męczą. Więc to jest różnica jakichś 5-6 warstw, bo nie wiem co jeszcze jest w antyrefleksach zwykłych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 haha, oto chodzi. w antyrefleksach nie masz nic wiecej :D ludzie je kupuja, bo gdzies tam zaslyszeli, ze dzialaja, a to kupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothrek Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Właśnie wpadłem na kolejny genialny pomysł, przecież jest ustawa o dofinansowaniu przez pracodawcę okularów jeśli pracujesz powyżej iluś tam godzin dziennie przy kompie. Więc można by jeszcze trochę zaoszczędzić na tych okularkach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Cześć Odkopuje temat. Chciałbym kupić okulary ochronne do pracy przy komputerze. Chodzi o moją pracę. Zmianę ma 12h prawie cały czas przy komputerze, oświetlenie to cholerne jarzeniówki. Kwota na okulary to 500pln. Tylko ja nie wiem na co zwracać uwagę. Na jaką markę patrzeć. Czy może trzeba iść do okulisty na jakieś badania? (Ja widze normalnie, choć czasem po dłuższym patrzeniu w monitor, obraz się trochę rozmazuje) --edycja-- Pracuje przy 2'ch monitorach LCD. Oddalone od głowy o 1 i 1/3 długości ręki, że tak powiem :) Ponad metr. Marcin. Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez KrOOliK89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Witam Całkiem przypadkiem trafiłem na ten temat, i jedno co mogę wam doradzić (napisać) , to że naprawdę warto zainwestować w okulary firmy GUNNAR, sam kupiłem kilka miesięcy temu i się o tym przekonałem. Pierwsza sprawa to ból głowy który wcześniej występował po prostu znikł, kolejna sprawa zaczerwienione piekące oczy (problem ten już nie występuje), więc inwestycja 200zł jest jak najbardziej uzasadniona. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...