raki Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 No więc, pojechałem do braciszka bo mówił że coś mu sie zacina, po zrobienu defragmentacji... hmmm myśle dziwne, zainstaluje nowe stery od grafy i będzie śmigać!! No zainstalowałem i włączam Tenis Master series... gram wszystko ok, ale nagle stop klatka!!! I tak co ok 10 min. No to myśle system trzeba przeinstalować, ale nie tym razem bo nie wzięłem płyt! Ale tak dla sprawdzenia włącvzyłem Biosa i patrze a tam: CPU temp. 66 stopni System: 44 stopnie hmmm może płyta oszukluje... wiec rozkręcam go i dotykając radiotora omal sie nie opażyłem!!! Jeszcze sie upewniłem czy oby wentylator na pewno działał... no działa.. Zupełnie nie wiem co sie mogło stać... Jego sprzet to Duron 1300Mhz Shuttle AK32 128 SDRAM GF2 MX 400 Proszę Was o pomoc i ewentualne sugestie co z tym fantem zrobić... Z góry DZIĘKI!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 no jak by nie patrzył to temp ma za wysoką :) .POwiem Ci e u mojego kumpla też tak było, dokłądnie tak samo.Miałem mu to naprawic ale zrobiłto jego brat.Oge siedowiedziać co jest i jak to zrobił.czy zwykłe przeinstalowanie pomogło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 no jak by nie patrzył to temp ma za wysoką :) .POwiem Ci e u mojego kumpla też tak było, dokłądnie tak samo.Miałem mu to naprawic ale zrobiłto jego brat.Oge siedowiedziać co jest i jak to zrobił.czy zwykłe przeinstalowanie pomogło.No w sumie byłoby super jak byś sie dowiedzial... bo ja nie mam pojęcia co sie stało :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Moze pasta sie zjebala (wyparowala albo cos), albo cos z napieciem na procu, roznie bywa, napisz jeszcze jaki ma cooler. Tesh mialem miesiac temu temp. 60*C ale po zmianie wiaterka i pasty na srebrna jest o 8*C mniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Moze pasta sie zjebala (wyparowala albo cos), albo cos z napieciem na procu, roznie bywa, napisz jeszcze jaki ma cooler. Tesh mialem miesiac temu temp. 60*C ale po zmianie wiaterka i pasty na srebrna jest o 8*C mniej. Jakby pasta wyparowala to radiator bylby zimny, a jest goracy, czytaj uwaznie... Jest lato, upaly, potrzeba lepszego coolera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Moze pasta sie zjebala (wyparowala albo cos), albo cos z napieciem na procu, roznie bywa, napisz jeszcze jaki ma cooler. Tesh mialem miesiac temu temp. 60*C ale po zmianie wiaterka i pasty na srebrna jest o 8*C mniej. Jakby pasta wyparowala to radiator bylby zimny, a jest goracy, czytaj uwaznie... Jest lato, upaly, potrzeba lepszego coolera. .... dokładnie, oraz lepszej wentylacji budy. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 cooler to jakiś TITAN TTC-D5TB V3 Łożyskowany. Wstawiłbym mu jakiego wyciągającego powietrze ale... nie ma miejsca w budzi ... bo jakaś dziwna ona jest.. A wymieniać wentylator... nie wiem czy to dobry pomysł... Może ktoś ma lepszą idea?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 proste - temperatura niech kupi lepszy radiator oc dreama np chyba jest tani + srebrnej pasty titanka i tyle nawet w zle wietzonej budzie 1300 pociagnie luzniutko jak sie nie myle to koszt <60zl Lato przyszlo :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Możesz podac jakiegos linka do sklepu z tym radiatorem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 proste - temperatura niech kupi lepszy radiator oc dreama np chyba jest tani + srebrnej pasty titanka i tyle nawet w zle wietzonej budzie 1300 pociagnie luzniutko jak sie nie myle to koszt <60zl Lato przyszlo :lol: Jeżeli nie może dołożyć wentyla to oznacza że zasilacz jest na prockiem (pionowo) i zakrywa mu część dopływu, nawet V7 mu nie pomoże, tylko dodatkowy wentyl. Z przodu powinien mieć miejsce pod HDD i tam by można go wcisnąć. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 No ma miejsce... ale czy dać wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący czy wyciągający??? I jaki najlepiej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 No ma miejsce... ale czy dać wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący czy wyciągający??? I jaki najlepiej??Wyciągający 80x80x25. A w pobliżu procka (znaczy za nim) wyciągnij jednego śledzia. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 eheheh DZIĘKI>>> mam nadzieję że pomoże :-) update: taki może być http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6071&sid=1 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ja bym powiedzial ze wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy przynajmniej u mnie wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy lepiej spelnia swoja funkcje niz wyciagajacy ale ja ma go na wprost chipsetu wiec wiej e prosto na nigo i proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 eheheh DZIĘKI>>> mam nadzieję że pomoże :-) update: taki może być http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6071&sid=1 ??? Na próbę weź cokolwiek, chodzby ze swojego colera, jakoś go poprzyczepiaj i z dwie godzinki potestuj. szpak > w twoim przypadku wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący jak najbardziej, u raki powietrze będzie musiało przelecieć przez całą obudowę i napewno nie trafi do colera, a zaletą wyciągającego jest to że pozbędzie się ciepłego powietrza z budy. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...