Skocz do zawartości
Tomekx6

Jakie CICHE chłodzenie do i7-2600K?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcę sobie wymienić chłodzenie z boxa do I7-2600K na jakieś chiche, bo standardowe szumi niemiłosiernie.

Procka będę nieco podkręcał, ale przede wszystkim zależy mi żeby było cichutkie. No i nie przekraczało 200 zł, a im taniej tym lepiej ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkręcanie nieco cepa na słabym chłodzeniu nie będzie ciekawe w lato. Także sugerowałbym przemyślenie jakim budżetem dysponujesz żeby w lato przy średnim OC wentylator nie buczał na tanim wentylatorze. Bo dopłacając kilka groszy masz np Megahalems...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzenie na dB przy wentylatorach do mocowania na radiatorze nie ma sensu - metodologia pomiaru producenta jest na tyle nieuregulowana że szkoda gadać.

Ciekawostka - na cooling.pl UCTB12P ma w opisie głośność minimalną. A wydajność większą niż UCMA12 :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba się skuszę na Cogage ARROW • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław, bo jednak tak w 200zł chciałbym się zmieścić. Tylko czy wentylator z zestawu jest stosunkowo cichy? (Muszę zobaczyć czy mi się w ogóle zmieści na płytę ;) ).

I ktoś mi polecał też zestaw Zalman CNPS10X Performa plus wentylator zamiast tego w zestawie Enermax PWM UCTB12P, co o tym powiecie?

Edytowane przez Tomekx6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi