v3n90m Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 (edytowane) Witam, powoli przymierzam się do zakupu nowego komputera, bo obecny się nieco zestarzał. Komputer będzie służył do grania (BFBC2 oraz nadchodzący BF3 na tym samym engine), procek trochę podkręcę, a reszta standard, tak więc wyczynowe pamięci i płyta nie są mi potrzebne. Myślę że na cały zestaw mogę poświęcić do 4000zł (wraz z jakąś dobrą obudową i coolerem). Proponowane komponenty przeze mnie: ► Procesor: Intel i5 2500K lub i7 2600K ► Pamięci: Jakieś 6GB lub 8Gb na 1333MHz lub 1600Mhz (najlepiej żeby pamięci były dedykowane pod sandy bridge) ► Karta graficzna: GeForce 570 GTX OC (Gainward GLH, albo Phantom) lub jakaś 560 OC ► Płyta: Asusa, Gigabyte, Asrocka (bez różnicy firma, tyle żeby była za przystępną cenę) ► Zasilacz: Jakiś markowy, nie wiem jakie obecnie firmy przewodzą Tam gdzie nie podałem podzespołu proszę uzupełnić, a tam gdzie są chętnie zgodzę się na coś innego jeśli cenowo będzie podobnie +/- 150zł. Co do karty graficznej, pewnie większość z Was powie że lepiej dozbierać do gtx 580, ale nie wiem ile on prądu więcej zużywa niż 570 gtx. Jeśli są to małe różnice w temperaturze jak i prądzie to czemu nie. Edytowane 22 Marca 2011 przez v3n90m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 (edytowane) Nie ma sensu dokładać do RAMu 1600, spokojnie wystarczy 2x2GB 1333. Edytowane 22 Marca 2011 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...