adnet Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Witam Sprawa jest następująca: mój stary HDD już ledwie dyszy i strasznie terkocze, zatem kupiłem nowy (Samsung F3 500GB), żeby postawić na nim system. Jednak z braku czasu nie mam chęci i ochoty instalować sys od zera, a w szczególności cały soft na nowym dysku. Dlatego wykombinowałem sobie, że zrobię obraz obecnej partycji C, a następnie przywrócę ją na NOWYM dysku. Małe ale polega na tym, że partycja systemowa na nowym dysku będzie większa (planuje ok 70GB) niż obecnie na starym. Z tego co słyszałem nie powinno być problemu z rozszerzeniem przywróconego obrazu na całą przestrzeń partycji programami typu GPparted czy Acronis Disk Director. Dobrze kombinuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 W większosci programów rozmiar partycji nie ma znaczenia, aby nie był mniejszy niz wielkosc obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Jeśli to XP, to można normalnie skopiować z poziomu dowolnego Linuxa. Potem tylko przywrócenie startu z płyty instalacujnej: fixmbrfixboot Oczywiście musi to być partycja podstawowa, aktywna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Dzięki Panowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...