Skocz do zawartości
peter8989

Monitor LCD/LED DLA PROGRAMISTY

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich userów !

Poszukuję monitora LCD/LED, który będzie spełniał następujące wymagania :

-24 cale, nie mniej

-matryca matowa

-kontrast/jasność na takim poziomie by bardzo długa praca przy tym monitorze była przyjemna dla oczu i ich zbyt nie męczyła

-wydajna praca monitora dla notebooka : grafika: geforce 9600M GT z 512 DDRAM 3

-rozdzielczość FullHD

-oczywiście w miarę dobry dla multimediów jak czasami jakiś film czy gra (opcjonalnie)

-przede wszystkim HDMI

-dobra jakość wykonania

-panoramiczny

-cena od <600 do 900 zł

-dostępne na polskim rynku online jak allegro bądź na rynku rtv/agd - media, saturn, komputronik itp

-ze względu na liczne problemy z urządzeniami (smartphony, napędy ,monitor , dysk) NIE PREFERUJĘ firmy SAMSUNG

Napisałem w tym forum ze względu na brak czasu i szukania atrakcyjnych ofert przy moich wymaganiach, wasza opinia będzie się dla mnie bardzo liczyła. Na sprzęcie się trochę znam jednakże nie na monitorach. Jak wspomniałem przede wszystkim monitor dla programisty, który siedzi przed monitorem długi swój żywot. Z góry dziękuję za opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Co do wymienionych parametrów to polecałbym model Benq LED 24" V2420H (duża wartość kontrastu, full HD, HDMI i mały pobór energii) lub model Benq 24" VW2420H (też LED, jeszcze wyższy kontrast, szerokie kąty widzenia, full HD i HDMI). Oba kosztują trochę ponad 800 zł. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi