KLimas Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Mam problem z programem EKN (elektroniczna książka nadawcza) umożliwiającym hurtowe adresowanie paczek, listów itd. Otóż potrzebuję, aby można było korzystać z tego programu w na kilku stanowiskach. EKN posiada możliwość pracy sieciowej, sposób w jaki to zrobić jest opisany w instrucjina stronie 15. Napisane tam jest, żeby w zaawansowanych opcjach udostępniania wybrać Typy obiektów – System przedstawia okienko, w którym należy zaznaczyć typ: Komputery i zaakceptować wybór przyciskiem OK. Problem w tym, że w u mnie nie ma tego typu obiektu, są tylko: - wbudowane zabezpieczenia główne - grupy - użytkownicy Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem ? - co zrobić, żeby mieć grupę KOMPUTERY Dodam że taka sama sytuacja jest na kompie serwerze, oraz kliencie. Obydwa komputery są w tej samej sieci i "się widzą" a także można z każdego z nich przeglądać udostępniane zasoby drugiego komputera. Proszę o jakąś wskazówkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2011 Po prostu piszący instrukcje nie dopuścił myśli, że komputer może pracować w grupie roboczej, nie w domenie. 'Komputery' pojawiają się tylko wtedy, gdy w polu 'z tej lokalizacji' wybrana jest domena, u Ciebie jest to tylko Ten komputer, bo kompy nie są w domenie. Jeżeli komputery się widzą i można z nich przeglądać wzajemnie zasoby udostępnione po smb, to nic więcej nie jest Ci potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipokrates Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 witam, czy udało Ci się zainstalować to EKN ? ja dostałem płytę z wersją 2.11.026 i instalacja bd opartej na sql 2000... na stronie postdaty widzę, że może współpracować z sql 2008 - ktora wersja działa u Ciebie i czy udało Ci sie zainstalować to dziadostwo na wielu stanowiskach ? u mnie na SR po zrobieniu krok po kroku tak jak jest napisane w tej tragicznej instrukcji wyskakuje komunikat o instalacji silnika bazy danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...