Skocz do zawartości
julas

Problem z uruchomieniem GF8600GT

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam nastepujacy problem z nowym zestawem:

intel iCore i5 2600K

Gigabyte GA-H67M-UD2H-B3

2x4GB DDR3 RAM

zasilacz CHIEFTEC GPS-450AA-101A

w takiej konfiguracji chodzi bez zarzutow, na zintegrowanej grafice (intel HD3000). problemy pojawia sie gdy chce zainstalowac karte, ktora dostalem od kumpla (GeForce 8600GT - Gigabyte GV-NX86T256D). objawy sa nastepujce:

- po wlozeniu karty do slotu, monitora lcd do karty i probie uruchomienia komputera, na 1-2 sekundy rozpedzaja sie wiatraki (procesora i zasilacza), po czym komputer gasnie. ten proces powtarza sie w nieskonczonosc...

- po wlozeniu karty, ale BEZ podlaczania monitora, po probie uruchomienia komputer wlacza sie, jednak nie wiem czy wlasciwie, bo nie mam obrazu. ale po dzwiekach dysku wnioskuje, ze windows sie nie laduje...

probowalem czyscic CMOS zworka na plycie - bez efektu. czy to mozliwe zeby zasilacz nie dawal rady? w koncu to malo pradozerny zestaw, 450W powinno spokojnie wystarczec... w BIOSie mam ustawiony zeby pierwsza wlaczala sie karta ze slotu PCI-E oraz zeby grafika onboard wylaczala sie w przypadku wykrycie zenetrznej karty.

co jeszcze moge zrobic? jakies pomysly?

z gory dziekuje za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Przełączyłeś w biosie integre na PCI-E ?

2. Podłączyłeś dodatkowe zasilanie do GF8600?

3. Uruchom kompa bez podłączonego monitora jak już wystartuje to podłącz monitor.

4. Usuń stery z integry. Zrestartuj kompa. W biosie przełącz grafikę na PCI-E, zapisz zmiany i wyłącz kompa. Podłącz GF860 i odpal kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi