Skocz do zawartości
MicJes

P4 i mnozniki

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanko. Czy mnozniki na nowych P4 (fsb 800) sa odblokowane?

Bo jesli nie to cos mi tu nie gra (na TwojePC jest tescik plyty Abita)

Bo niby wtedy jak zrobili FSB 260(QDR 1040) a core speed tylko 3120??Dołączona grafika

Moze ktos wie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się obiło o uszy że są odblokowane ale nie wiem w jakim przedziale. (chyba coś koło 12 - 15 zresztą jak widać na zdjęciu)

No bo standardowo ten P4 ma mnoznik 15 (15x200=3GHz) Wiec chyba jest zmniejszony na 12.(czyzby Intel bral przyklad z AMD??? :) Pewnie odblokowany mnoznik podwyzsza sprzedaz :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to jest ES i on ma faktycznie odblokowany mnoznik w zakresie 12-15x. Mialem ten CPU w rekach. To tylko dostepna opcja w egzemplazach inzynieryjnych. Za kilka dni bede mial go ponownie. Ciekawe ile ja z niego wyciosam hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh i jeszcze pewnie pozniej oddac szkoda ale slyszalem pogloske ze intel bedzie sprzedawac p4 z ht 2.8 ghz i wyzej z odblokowanym mnoznikiem ciekawe czy to sie potwierdzi ??

nie sadze intel i tak rzadzi jesli chodzi o rynek. Z zablokowanym mnoznikem moze se sprzedawac ten sam procek kilka razy np. 2.4 GHZ 533 i 800 a klient i tak kupi bo mysli ze dostaje cos lepszego (duzo) bo i drozsze jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...