MicJes Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Mam takie pytanko. Czy mnozniki na nowych P4 (fsb 800) sa odblokowane? Bo jesli nie to cos mi tu nie gra (na TwojePC jest tescik plyty Abita) Bo niby wtedy jak zrobili FSB 260(QDR 1040) a core speed tylko 3120?? Moze ktos wie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Coś mi się obiło o uszy że są odblokowane ale nie wiem w jakim przedziale. (chyba coś koło 12 - 15 zresztą jak widać na zdjęciu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 QPB - quad pumped bus - FSB mnoży sie razy 4 i tyle a 3121/12=260 PS. a swoją drogą ładnie się @ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Coś mi się obiło o uszy że są odblokowane ale nie wiem w jakim przedziale. (chyba coś koło 12 - 15 zresztą jak widać na zdjęciu) No bo standardowo ten P4 ma mnoznik 15 (15x200=3GHz) Wiec chyba jest zmniejszony na 12.(czyzby Intel bral przyklad z AMD??? :) Pewnie odblokowany mnoznik podwyzsza sprzedaz :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz (ES) ES = Engeenering Sample, i wszystko jasne :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Dokladnie- przeciez w art. na twojepc o tym wspominali :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Tak to jest ES i on ma faktycznie odblokowany mnoznik w zakresie 12-15x. Mialem ten CPU w rekach. To tylko dostepna opcja w egzemplazach inzynieryjnych. Za kilka dni bede mial go ponownie. Ciekawe ile ja z niego wyciosam hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Nie omieszkaj nam o tym doniesc, Lancer ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 A cenowo jak wyglada ten klocek tak z ciekawosci ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ES nie sa dostepne w handlu indywidualnym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 to jak dostac taki procek jest szansa ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Jasne, zapros (tylko tak by zona nie slyszala ;)) jakas mila pania z intel Polska na obiad, pousmiechaj sie do niej to moze ci kiedys takiego, do testow, przesle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 heh i jeszcze pewnie pozniej oddac szkoda ale slyszalem pogloske ze intel bedzie sprzedawac p4 z ht 2.8 ghz i wyzej z odblokowanym mnoznikiem ciekawe czy to sie potwierdzi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 heh i jeszcze pewnie pozniej oddac szkoda ale slyszalem pogloske ze intel bedzie sprzedawac p4 z ht 2.8 ghz i wyzej z odblokowanym mnoznikiem ciekawe czy to sie potwierdzi ?? nie sadze intel i tak rzadzi jesli chodzi o rynek. Z zablokowanym mnoznikem moze se sprzedawac ten sam procek kilka razy np. 2.4 GHZ 533 i 800 a klient i tak kupi bo mysli ze dostaje cos lepszego (duzo) bo i drozsze jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...