Skocz do zawartości
mikaelus

Co byście kupili najpierw gdybyście wygrali w Totka :D

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładacie tu widzę nie wygraną w totka, bo tam jest max 10mln, a jakbyście za to wypasioną bryke kupili, domek itp, to po kilku latach by wam kasy na utrzymanie tego zabrakło.

Pomijam tu wspomozenie rodziny, bo tu chodzi o to, co by się kupiło za ta kasę.

Jeśli mówimy tu o totku, czyli jak pisałem kwocie ok 10mln, to pierwsze co bym kupił to jakąś brykę, ale do 100tys, potem upgrate do roweru i kompa - z tym, że do kompa, to tylko więcej ramu, grafa i ogromny monitor LCD z tunerem TV (bądź bez i wtedy kata TV).

Poza tym wszystko, co obecnie potrzebuję, a nie miałem, albo szkoda mi było kasy, żeby kupić.

No i najprawdopodobniej mieszkanie, bo obecnie, po przeprowadzce do Wawy jestem zmuszony wynajmować - a na kredyt sie nie opłaca, bo odsetki miesięczne byłyby większe, niż koszt wynajmu.

Pomażyć można... Ale w sumie mało wnoszący topic, bo wiadomo, że wszyscy napiszą to samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to moja lista zabawek :

-Alfa 156 GTA nawet bez tuningu

lub Peugeot 406 sv 3.0 zrobiony identycznie jak na taxi z tuningiem silnika :)(jakbym wygral loterie w stanach to od kopa bym kupill mercedesa clk-gtr roadster !!!!!!!!!! tylko 5 egzemplarzy wypuscili na caly swiat cena 1.2 mln $albo maclaren f1 LM :twisted:

-mieszkanie jakis takie 100 m kw (gdybym wygral w stanach to kupil bym jakas chalupe w Beverly Hills :) i podgladal co robi Denis Richards pod przysznicem :) )

-pojechalbym na IBIZE :) dawno o tym marzylem aj te imprezki z urlopujacymi Blank & Jones !!!!!!! :D (w USA to polecialbym sobie w kosmos :) albo dokola swiata tripa zrobic :)

-komp taki w miare tak za 10 tys ,lepszy nie potrzebny wszystko na takim idzie przewaznie przez dluzszy czas a jak by juz haczyl to by sie skrecilo berkut by dostal 5 tys za bezobslugowe FC :) pewnie by zrobil . W USA to bym sobie kupil jakiegos mega wypasa ale sadze ze o takich samych parametrach :) po co lepszy dla prestizu bez sensu :?

-rozne ubezpieczenia obejmujace mnie i rodzine oraz moja lady :)

-pokupowalbym ubran mase

-zorganizowalbym konkurs na najlepszy tuning kompa wizualny jak i najbardziej wydajny (2 klasy) a zwyciezca by dostal 10 tys na zestaw komputerowy zlozony przez siebie w jakiejs tam przez jego wybranej firmie :) Tak zeby nie przepił :) i nie poszedl na dziwki coponiektorzy

- reszta czyli kolo 9 mln w bank albo w akcje jakis spolek rozlokowac zeby sobie roslo za czesc procentów bym doplacal policji za pałowanie dresów !!!!

KTO MA DRES I GLUPI RYJ TO PAŁA PRZEZ KARK !!!!!!! Lol mam juz nawet hasło akcjii :)

-Wygrywajac taka kupe kasy jak w stanach tweak by działał na sponsorwanym przezemnie laczu 100mbit na najnowszych najszybszych serwerach na ktorych soft ,fotki :P byłyby za friko bez pieprzonych banerow reklam poupow dialerow itp . Dyski sadze ze tak ze 30 tera by wam styklo na konta powiedzmy 1gb dla kazdego bez ograniczen przesylu oczywiscie :)

-no i majac taka kase to bym wziol sie za polityke i załozyl policje antydresiarska oraz pomoc dla ludzi pijanych bedacych nie w dresach :)gdzie by grzecznie odwozili za free do domu kazdy chetny mialby karte imprezowicza placil skladke 5 zeta miesiecznie i moglby liczyc na taka pomoc :) Co do dresiarstwa to tepiłbym to jak najbardziej byłyby zalozone scisle restrykcje gdzie mozna nosic dres :).

Oka ale sie rozmarzylem :) dobra ide juz od kapa bo 6 browar wali do glowy ale na trzezwo to samo bym napisal :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sobie jakiegoś wypasinego kompa kubił np

PIV 3.2 GHz, 1GB 400Mhz ramu, Geforce Fx 5900 Ultra i 2x Barakuda V

120 GB na kontrolerze raid.

Reszte bym zainwestował w jakiś wałśny biznes, np

Plantacja trawki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piwo zimne bym sobie kupil, a nawet szesciopak  :lol:

Ambitne marzenia ;)

Ja bym zrobił tak. Przelał 80 % kasy na konto, za reszte bym kupił dom, nie segment, ale dom. Jakiegoś super kompa, łącze - czemu tylko 10 Mb/s ?, lepiej 100 MB/s :) , rowerek, ścigacza :oops: , no i Hainekena :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym walizke na te kase kupil; w reklamowce bym jej nie odbieral :) no chyba zeby odrazu na konto rzucili;

No chyba nie sądzisz że dadzą ci to w reklamówce.

HAHA

Ja by zrobił tak

1. Kupił sobie mieszkanie około 120m2 i wysokie taeki koło 3m. DO tego wykupił bym 2 garaże wolnostojące i połączył je.

2. Użądził bym po swojemu mieszkanie zrobiłbym sobie sale kinową wytłumioną. Nie jestem wbredny telewizor 52" Plazma mi wystarczy.

Do tego HighEndowy sprzęt hifi.

3. Do chałupy z 6 kolumienek Tanoya M1 tak żebym miał w całej chałupie dzwięk.

4. Kuchnia na tyle duża żeby była sala jadalna. TV w kuchni.

5. Do garażu zakupiłbym frezarke CNC prosty model około 40tysięcy.

6. Cały zestaw palników od propanu przez azetylenowo-tlenowy do zestawu do spawania aluminium. Cały zestaw proxona (to chyba tak sie nazywało) w każdym razie najlepsza wiertarko szlifierka na ziemi. Z całym osprzętem i zapasem końcówek.

7. Rowerek jakiś normalnie wyglądający by nie budził zazdrości.

8. To co zawsze chciałem zrobić kupić jakieś auto z drobym silnikiem i stuningować je optycznie i troche silnik. Myśle że nadawał by sie na to Peugeot 205 do tego drugie auto coś koło Opla Omegi.

9. Ubezpieczył bym to wszystko. nawet nie wiecie ile kosztuje ubezpieczenie całego tego dziadostwa.

10. Pojechał bym na wycieczke

-Meksyk

- piramidy Słońca chyba w Brazyli

- Chorwacja

- Grecja

11. Zrobił kurs spadochronowy, wspinaczki i jeszcze jakiś.

12. Kupiłbym sobie wszystkie narzędzia w 2 komletach

- wszystkie narzynkie metryczne i calowe (wydaje sie że <span style="color:red;">[ciach!]</span>ła ale jedna narzynka calowa potrafi kosztować i 100zł czyli x2 xokoło 30elementów to jest 60 baniek)

-szlifierki, tokareczke hehe, spawarke, gilotyne jakąś, materiał do odlewanai form.

13. Do kompa.

Athona XP2.4+, Abita NF7S, 2x512OCZ PC3500, grafika nie koniecznie najszybsza ale napewno najlepsza w swojeje klasie mówie o grafie w stylu 4MX440 z 3.6ns pamieciami. Nie wiem czy jakaś firma produkuje takie karty na chipsece ATi.

Chałupa około 1.5mln i ubezpieczenie z 50tysiecy rocznie.

Około 6mln na kilka kont i niech leży. A te reszte 2mln na konta i c omiesiąc miał bym najbidniej 20000zł. Słabo co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A zasponsorował bym paro kolesiom szkołe i wpłacił im jakieś 100000zł na konto. Naprawde ludzie mają przepie... życie.

Chce sie chłopak uczyć jest zdolny ale mieszka w małej mieścinie nie ma ojca matka umarła ma 4 rodzeństwa. A my tu wypas sprzęt dla własnego widzimisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Full Wypas rower (coś na ramce Echo :D) i samochód dla rodzinki (np. Audi A4 1.9 TDI Quattro) i sachód dla Braciszka (Subaru Impreza STI :twisted:) i kompa (najwypaśniejszego jakiego się da :D) i troszke większą chatę (w bloku ale coś 3-4 pokojowego) i reszta na konto & cele charytatywne 8).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wszystko dal na procent i zyl z procentow :D. Wtedy bym sobie spełniał kazdy moj kaprys, a bylo by ich BARDZOOOOOOOOO DUZOOOOOOOO :D

I się zgadzam, najpierw wygrać, potem do Banku i niech rośnie %%%%. i na końcu dopiero myśleć co z tym zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja by zrobił tak 

1. Kupił sobie mieszkanie około 120m2 i wysokie taeki koło 3m. DO tego wykupił bym 2 garaże wolnostojące i połączył je.

2. (...)Nie jestem wbredny telewizor 52" Plazma mi wystarczy.

Do tego HighEndowy sprzęt hifi.

3. Do chałupy z 6 kolumienek Tanoya M1 tak żebym miał w całej chałupie dzwięk.

4. Kuchnia na tyle duża żeby była sala jadalna. TV w kuchni.

5. Do garażu (...) frezarke CNC prosty model około 40tysięcy.

(...)

13. Do kompa.

Athona XP2.4+, Abita NF7S, 2x512OCZ PC3500, grafika nie koniecznie najszybsza ale napewno najlepsza w swojeje klasie mówie o grafie w stylu 4MX440 z 3.6ns pamieciami. Nie wiem czy jakaś firma produkuje takie karty na chipsece ATi. 

Chałupa około 1.5mln i ubezpieczenie z 50tysiecy rocznie.

Około 6mln na kilka kont i niech leży. A te reszte 2mln na konta i c omiesiąc miał bym najbidniej 20000zł. Słabo co?

Slabo, bo jeszcze nie doliczyles osobnego przylacza elektrycznego na te wszystkie sprzety [joke :D ] , no i jeszcze oplat za prad, gaz, kanal, lacze z Netem (zapomniales napisac?), wode, benzyne(tudziez gaz, ON) do auta, corocznej daniny dla panstwa ETC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak by tak wygrac z 5 milionow to ech ;)

1) wybrac sie w podroz marzen. Zawsze marzylem o chinach i indiach na kilkanascie tygodni.

2) na podroz cyfre marzen czyli lustrzanke cyfrowa plus kilka ladnych obiektywow

3) jakies ladne autko [jakies 100 tys. max]

4) zainwestowac w swoja firme

5) odlozyc na mieszkanie

6) reszte albo w fundusz powierniczy albo wejsc w jakis biznes bo dobry pieniadz to pieniadz zarabiajacy na siebie

Tylko cholera szansa jest 1 do 36 milionow jesli dobrze pamietam i tutaj jest problem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymieniam : od najwazniejszych (dla mnie ) rzeczy

:arrow: zabezpieczylbym rodzine

:arrow: kupilbym sobie naj naj naj kompa i do tego jakies kosmiczne chlodzenie (bude bym zostawil - bo wyglada coraz bardziej zajebiscie)

:arrow: jakas hayaboose lub CBR'ke 1200

:arrow: ubralbym sie od stop do glow i to samo z moja dziewczyna

:arrow: kupilbym sobie siakas bejce - moze 8-mke z najnowszej rev. :P

:arrow: dom

:arrow: zorganizowalbym megabalange 

trudno wszystko wymienic ale nierealne dla mnie ;)

to samo tylko jeszcze Dogda Vipera w versji Spider, tylko pobawiłbym sie troche w tunning żeby przystosować go do jazdy po polskich drogach

2. Kupił bym se Monster Trucka

3. Kupił sobie Prawo Jazdy na bazarku

4. Kupił sobie bazarek

5. Kupił sobie UE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym to, a ja bym tamto... pomarzyć każdy może ;P

a tak opwaznie to gdybym mial sporo kasy zainwestowałbym w swoją przyszłośc / rozwijał moje zainteresowania, zabezpieczył rodzinę, resztę rozdał (serio, dobrze mi tak jak jest, nie chce byc jakims snobem z najlepszym kompem i autkiem, wolałbym na to zapracowac i miec satysfakcje...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym poderwał udająć biedaka jakąś zajebście ładna laske (to tez prawdopodobieństwo jak w totka wygrać) i podróżował bym z nią po świecie...a tak na serio nie musiał bym pracować jak teraz sprzątając maszyną do podłogi szkołe (Electrolux Euroclean AW-465) w nocy za 10 złh..świątek piątek noc w noc.Moja mama zna w pracy kobiete młodą która pracuje tesh sprzątając.Ma małe dziecko,nie ma prądu w domu a jak matka ją zapytała dlaczego jej krew z nosa leci to powiedziała że piąty dzień nic nie je! bo dziecku musi dać...dał bym jej 20.000 zł..j.e.bany świat..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi