mckaczka Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Witam Chciałbym kupić raczej nowego laptopa 15,6" do 1000zł Wiem będzie ciężko ale nie wymagam wiele,bedzie uzywany do internetu ale równiez do gier(starszych). Znalazłem takiego: *PROMOCJA* Asus K52N 2.3GHz 3GB 320GB HD4200 (1527228120) - Aukcje internetowe Allegro Co o nim sądzicie?Cena jest bardzo niska i jestem na 90% zdecydowany ale może podacie linka za 1100zł który bedzie lepszy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Dopiero co zakladales temat o zakupie netbooka do 1000zl i jeszcze nie nauczyles sie, ze istnieje dzial Co kupic? specjalnie dla laptopow? Podejrzewam ze znajdziesz tam odpowiedz na swoje pytanie w wielu podobnych tematach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 "Strona przedmiotu została usunięta przez pracownika Allegro." Najtańszy K52 kosztuje ponad 1200 PLN, więc nie wiem co za naciągacza znalazłeś na tej aukcji. Jak sprzęt ma być nowy, to podstawą poszukiwań powinna być ta strona: Laptopy 15,6 najtańsze od 800 do 1500 - Ceneo.pl Na Della nie patrz, bo to ściema z zestawu aby tylko wbić się na listę wg ceny - ten sprzęt kosztuje ponad 1700PLN. Tak więc najtańszy nowy laptop* to wydatek ponad 1000 PLN. *nowy laptop, czyli sprzęt wyprodukowany nie wcześniej niż w 2010 roku, wykonany w nowej technologii (nowe matryce panoramiczne) i z normalną gwarancją producenta Kupując na Allegro (poza naciągaczami) narażasz się na powystawowy (czyli używany) sprzęt z Niemiec z 2009 roku (lub starszy) z wypaloną matrycą i pseudo-gwarancją na miesiąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mckaczka Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) Witam Mam zamiar kupić laptopa do 1300zł Mam dosc duzy dalemat a mianowicie trzy modele:) 1.SAMSUNG R540 Posiada wydajny procesor 2x2.5 I3 jednak ma grafiką GMA HD.Cena na stronie sie nie sugerujcie bo i tak będe szukał takiego nowego z ery bo jest ich jak grzybów po deszczu i może udało by mi się za 1300/1400 wyrwać. SAMSUNG R540 2.ACER 5541G Ten ma procesor athlon 2x 2.0 ale za to ma grafiką Radeon HD 4570.Cena o wiele niższa a inne parametry takie same... Acer 5541g 3.Acer 5552 Procek 2x2,1 Radeon HD 4250,trochę gorsza karta ale mam ten sklep niedaleko i mi go sprowadzą be kosztów przesyłki. Acer 5552 4.Acer 5742 Ten ma mocniejszy procesor ale zintegowana kartę Acer 5742 I nie wiem czy opłaca się dopłacać do tego Samsunga...? Którego bycie wybrali,ja jestem chyba za 2;)Ale prosze o wasze opinie Edytowane 28 Marca 2011 przez mckaczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Moja opinia jest taka: kompletnie nie wiesz czego chcesz. To juz trzeci temat, ktory ostatnio zalozyles i w kazdym szukasz czegos innego. 1. Do czego wlasciwie chcesz tego laptopa? 2. W trase, czy do domu? 3. Do grania, CADa czy do neta i filmow? 4. Czy musi byc nowy czy moze byc uzywany? 5. Jakies dodatkowe wymagania typu matowa matryca, grafika lub caly laptop konkretnej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Pozwoliłem sobie posprzątać. Edytuj temat tego wątku i tutaj prowadź dalsze poszukiwania. Pozostałe tematy zostały wywalone. Dość robienia burdelu. Jeśli ma być sprzęt do pracy, netu i filmów - bierz R540. Jeśli do gier (i przy okazji godzisz się na ewentualne awarie) - bierz Acera. Wiadomo, że awarie sprzętu to nie jest reguła i nawet Acer może być bezawaryjny (gdy się uda), ale z tych 2 właśnie on ma większe szanse na awarię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...