Skocz do zawartości
Belik

Pomoc w wyborze podzespołów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuję porady odnośnie wyboru niektórych komponentów, mianowicie:

a)płyta główna pod SB, przeglądałem ten topic "http://overclock.pl/articles/show/id/297,43,43,ocena" i sugerując się nim wybrałbym "MSI P67A-GD55" (oczywiście poprawioną wersję). Czy jest to najlepszy wybór?

b)nie wiem na jaki zasilacz się zdecydować..(planuję zakup w ramnet.pl lub omiko.pl - uważacie, że to słuszny wybór?)

c)czy niezbędne jest chłodzenie do tego zestawu (jeśli tak to jakie?):

GIGABYTE GF GTX 560Ti 1024MB DDR5/256b D/H PCI-E OC

PROCESOR CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155 BOX

MSI P67A-GD55 (B3) Intel P67 LGA 1155 (2xPCX/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/CROSSFIRE) - o ile tą płytę wybiorę

OBUDOWA COOLERMASTER ELITE 370 B/Z

HDD SAMSUNG 500GB HD502HJ 7200 SATAII 16MBCACH

DVD-REC LG GH22NS50 SATA BARE OEM CZARNY

Koszyk złożony na omiko.pl, brakuje tutaj ramu bowiem wybrany miałem ten "Pamięć DDR3 OCZ 4GB PC1333 2x2GB CL9 GE LV" ale w tym sklepie go nie znalazłem. W sumie ramy to najmniejszy problem ;P, no i oczywiście zasilacza o którym wcześniej wspomniałem.

Proszę o porady i sugestie :)

Edytowane przez Belik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślałem. Kwota..hmm z 3200zł, komputer głównie do grania, muzyka i filmy także, ale przede wszystkim gry. Chciałbym grać oczywiście na jak najwyższych detalach. Ze starego kompa nie mam nic, chcę złożyć wszystko od podstaw. Czy będę podkręcał? Hmm.. póki co w ogóle się na tym nie znam, ale sporo osób twierdzi, że jak się bierze procek 2500K to grzech nie kręcić..

A co do sklepów.. to szybko wybiłeś mi z głowy ram.net ;)

A czy ktoś miał do czynienia z omiko? Z tego co widzę to mają chyba najniższe ceny na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi