Belik Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 (edytowane) Witam, potrzebuję porady odnośnie wyboru niektórych komponentów, mianowicie: a)płyta główna pod SB, przeglądałem ten topic "http://overclock.pl/articles/show/id/297,43,43,ocena" i sugerując się nim wybrałbym "MSI P67A-GD55" (oczywiście poprawioną wersję). Czy jest to najlepszy wybór? b)nie wiem na jaki zasilacz się zdecydować..(planuję zakup w ramnet.pl lub omiko.pl - uważacie, że to słuszny wybór?) c)czy niezbędne jest chłodzenie do tego zestawu (jeśli tak to jakie?): GIGABYTE GF GTX 560Ti 1024MB DDR5/256b D/H PCI-E OC PROCESOR CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155 BOX MSI P67A-GD55 (B3) Intel P67 LGA 1155 (2xPCX/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/CROSSFIRE) - o ile tą płytę wybiorę OBUDOWA COOLERMASTER ELITE 370 B/Z HDD SAMSUNG 500GB HD502HJ 7200 SATAII 16MBCACH DVD-REC LG GH22NS50 SATA BARE OEM CZARNY Koszyk złożony na omiko.pl, brakuje tutaj ramu bowiem wybrany miałem ten "Pamięć DDR3 OCZ 4GB PC1333 2x2GB CL9 GE LV" ale w tym sklepie go nie znalazłem. W sumie ramy to najmniejszy problem ;P, no i oczywiście zasilacza o którym wcześniej wspomniałem. Proszę o porady i sugestie :) Edytowane 26 Marca 2011 przez Belik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 (edytowane) Weź jakieś tanie pamięci np. Goodram. Nie wiem jak z omiko, ale ram.net.pl nie jest dobrym sklepem. Przeczytaj to. Edytowane 26 Marca 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belik Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Czemu nie jest dobry? Możesz jakoś uzasadnić? A Ty jakie sklepy mógłbyś polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Oszusci & niesolidne: firmy, serwisy, sklepy - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belik Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Miałem to przeczytać bo wybrałem zły dział czy nie podałem wszystkich informacji? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 (edytowane) Punkt 3. Ze sklepów np. Morele, Proline, Agito. Polecane Sklepy PC - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Edytowane 26 Marca 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belik Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Tak myślałem. Kwota..hmm z 3200zł, komputer głównie do grania, muzyka i filmy także, ale przede wszystkim gry. Chciałbym grać oczywiście na jak najwyższych detalach. Ze starego kompa nie mam nic, chcę złożyć wszystko od podstaw. Czy będę podkręcał? Hmm.. póki co w ogóle się na tym nie znam, ale sporo osób twierdzi, że jak się bierze procek 2500K to grzech nie kręcić.. A co do sklepów.. to szybko wybiłeś mi z głowy ram.net ;) A czy ktoś miał do czynienia z omiko? Z tego co widzę to mają chyba najniższe ceny na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicramer Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 Ja od siebie polecam sklepy www.techplanet.pl i www.kombo.krakow.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...