Escaper Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Mam ww. myche i już udało mi się ją popsuć :lol: Tak więc kombinowałem sobie coś z podłączeniem diodki bezpośrednio pod zasilanie z kabelka USB. Po stronie mychy jest on zakończony małą 5 piową wtyczką. Tam właśnie chciałem podłączyć LEDy. Jako że chwilowo nie posiadałem lutownicy kombinowałem jak tu by się podpiąć pod 5V bez lutowania. I skończyło się na tym ze powyjmowałem kabelki z wtyczki... i oczywiście zapomniałem w jakiej były kolejności :lol: Powsadzałem je spowrotem na czuja ale po chwili poczułem jakby zapach spalenizny :lol: :? Mam nadzieję że skubana jeszcze działa ale zanim ja znowu podłącze chciałbym mieć pewność że wsadzam te walone kabelki poprawnie :) Więc czy mógłby ktoś bendący posiadaniu takiej myszy podać mi kolejności tych kabelkooff..... Bardzo ładnie ślicznie pięknie proszę ;) Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Buuu, co jest- na prawdę niema nikt tej mychy... Plizz, pomóżcie bo chyba bende musiał nowa kupić :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ja mam Intelli Mouse Explorer'a 3.0A ale za bardzo nie wiem o jaka wtyczke Tobie biega :P o jakas co jest w srodku myszki czy jak :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ja mam Intelli Mouse Explorer'a 3.0A ale za bardzo nie wiem o jaka wtyczke Tobie biega :P o jakas co jest w srodku myszki czy jak :?: Heh :) Jak zwykle staram sie jak moge żeby najlepiej wytłumaczyć i i tak jak zwykle niekt nie rozumie :] Tak, dokładnie- ta wtyczka jest w środku myszki :] Napisałem że [...]z kabelka USB. Po stronie mychy jest on zakończony małą 5 piową wtyczką. Wiec mysląc logicznie można chyba wywnioskować że wtyczka ta jest w środku mychy :) Po prostu jest sobie kabelek USB który po jednej stronie jest zakończony złączem USB a po drugiej stronie, w środku myszki taką wtyczką. Trochę jak molex tylko że 3 razy mniejsza. W właśnie z tej wtyczki powyciągałem kabelki, a dokładniej styki metalowe do których są przyczepione kabelki oddzieliłem od plastikowej obudowy :) Niewiem czy można to jeszcze bardziej łopatologicznie napisać :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 1. nie podskakuj bo nie pomoge :P nie napislaes ze w srodku myszki tylko cos enigmatycznie naskrobales ze po stronie myszki 2. podaj sposob na rozebranie tego ustrosjtwa i napisz czy nie zostaja slady bo jak zostaja to od razu mowie ze nie rozbieram w koncu szkoda gwarancji :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 1. nie podskakuj bo nie pomoge :P nie napislaes ze w srodku myszki tylko cos enigmatycznie naskrobales ze po stronie myszki 2. podaj sposob na rozebranie tego ustrosjtwa i napisz czy nie zostaja slady bo jak zostaja to od razu mowie ze nie rozbieram w koncu szkoda gwarancji :P 1. Wiem ze nie napisałem że w środku myszki, ale napisałem że na końcu kabla, po stronie myszki. Jak wiadomo kable mają przeważnie 2 końce i myślałem że jak napisze że ta wtyczka jest na końcu kabla który jest po stronie mychy to się ludzie domyślą że ten koniec z tą wtyczką jest w środku myszy :) 2. Więc tak: od spodu mychy masz takie 4 czarne podkładki które ułatwiają ślizganie się mychy po podłożu. Są one przyklejone na zwykłą taśme dwustronną. Po prostu odklej je delikatnie. Pod nimi są śrubki, które jak się już pewnie domyślasz należy odkręcić ;) Potem juz tylko zdejmujesz góre mychy i już :) Przy okazji- jeśłi Ci się nudzi i masz pod nosem może siakąś fajną diodke to proponuje wymienić :) Zajefajny efekt i można wszystko zrobić bez lutowania :D Dzięki z góry ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ales Ty przemadrzaly :P kolory kabli liczac od lewej (trzymajac myszke tak ze wtyczka jest na gorze): - gruby czarny, - cienki czarny, - zielony, - bialy, - przezroczysty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Dzięki benq :) Moje mysza zawdzięcz Ci życie :o Mam nadzieję :D Nie przemadrzaly tylko madrzejszy sie mówi :P :wink: Temat chyba zamknięty, siak kcesz to zamknij :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...